Home » Sport » George Buricea: „De ce oameni din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Îi anunț pe colegi că acest coronavirus va fi pe aici și în iulie sau august”

George Buricea: „De ce oameni din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Îi anunț pe colegi că acest coronavirus va fi pe aici și în iulie sau august”

Decizia federației de a relua sezonul de handbal din 31 mai a stârnit foarte reacții diverse. Multe sunt contra, însă sunt și oficiali care susțin că se poate juca din nou handbal în România, după ridicarea Stării de Urgență. ProSport v-a prezentat ieri poziția lui Flaviu Sâsâeac, președintele echipei Potaissa Turda, în același timp și membru în Consiliul de Administrație. Azi, a venit rândul lui George Buricea, jucător-antrenor la HC Dobrogea Sud Constanța, să se exprime favorabil pentru reluarea sezonului.

Handbalistul legendă a Constanței a susținut de la bun început că respectă opinia fiecărui om implicat în handbal, înțelege și teama de îmbolnăvire, dar a ținut să evidențieze câteva aspecte:

De ce oameni din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Sunteți conștienți că nu toți românii pot lucra de acasă. Asta înseamă că, în permanență, există oameni care merg la serviciu cu transportul în comun, pentru a pune umărul la supraviețuirea economiei și se expun unor riscuri, corect? Acești oameni se conformează normelor și își iau măsuri de protecție.

În Belarus, campionatul de handbal nu a fost întrerupt. S-au aplicat doar anumite restricții și se joacă fără spectatori. Nu s-a îmbolnăvit niciun jucător. De ce? Pentru că, evident, și ei respectă normele de prevenție în viața lor de zi cu zi, nu doar în interacțiunile cu colegii de echipă. Suporterii lor se bucură în continuare de handbal, dar la televizor, nu în sală.

Îmi pare rău să văd din ce în ce mai mulți jucători care spun că nu sunt de acord cu reluarea campionatului, însă observ că majoritatea provin de la echipe care nu au un interes sportiv în asta: fie sunt pe un loc fără șanse la play-off, fie sunt în pericol de retrogradare. Îi anunț că acest coronavirus va fi pe aici și în iulie sau august și că noi va trebui să învățăm să conviețuim cu el încă de pe-acum, pentru că altfel riscăm să lăsăm handbalul să moară”.

George Buricea: „În loc să rupem rândurile, ar trebui ca împreună să punem umărul și să evităm un potențial dezastru”

George Buricea a susținut că, la rândul lui, nu este de acord cu programul propus de federație, ca toate cele trei etape din sezonul regulat să se desfășoare într-un turneu de sală, una după alta, considerând că există spațiu să fie disputate cinci jocuri pe parcursul unei luni:

„În loc să rupem rândurile, ar trebui ca împreună să punem umărul și să evităm un potențial dezastru. Iar pentru a evita și alte riscuri în ceea ce privește sănătatea handbaliștilor, sunt convins că vom putea convinge federația să jucăm 5 meciuri pe durata unei luni, nu într-un timp mult mai scurt. Ne dorim mult să ajungem la un acord cu FRH în această privință. Un campionat reluat cu măsuri drastice de restricție nu mi se pare un risc. Mai periculos pentru sănătatea jucătorilor mi se pare să joci trei zile la rând și să riști accidentări. Incă o dată spun: sper ca federația să regândească programul. Iar în ceea ce privește virusul, sunt convins că un sportiv tânăr cu o imunitate ridicată nu are de ce să-și facă griji”.

Jucătorul-antrenor al echipei Dobrogea Sud Constanța avertiează și pericolul care ar putea lovi handbalul: „Dacă nu am relua campionatul nici în iunie, când am face-o într-o manieră restricționată, atunci până când credeți că ar trebui să stăm fără să jucăm? Este foarte probabil ca virusul să nu treacă până la anul și multe domenii să se prăbușească din cauza izolării. Sunt primul care își dorește ca handbalul să nu fie printre ele”.

Prin vocea lui Alin Șania, jucători de la opt cluburi din Liga Zimbrilor susțin că nu sunt de acord să joace, din motive de siguranță.

The post George Buricea: „De ce oameni din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Îi anunț pe colegi că acest coronavirus va fi pe aici și în iulie sau august” appeared first on Prosport.

About admin

%d blogeri au apreciat: