Home » National » Personalul medical de la Socola, audiat în cazul asistentului care și-a spionat colegele. Poliția a ridicat camera și înregistrările

Personalul medical de la Socola, audiat în cazul asistentului care și-a spionat colegele. Poliția a ridicat camera și înregistrările

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola a decis să apeleze la autorități în cazul lui Gabriel Obadă, asistentul șef care a amplasat o cameră în vestiarul în care se schimbau medicii și asistenții ce tratează pacienții suspecți de COVID-19 de la unitatea medicală.

Un echipaj de la Secția de Poliție V din Iași a fost astăzi la institut și a inspectat cabinetul în care a fost descoperită camera de filmat. Tototdată, polițiștii au ridicat camera și toate înregistrările disponbil.

Personalul medical a dat declarații, iar șefa de secție care apare pe înregistrări, Daniela Botezatu, a revenit din concediu pentru a vorbi cu ofițerii.

În ceea ce privește situația pe linie administrativă, a fost întrunită Comisia de Disciplină care va avea o primă discuție luni, 27 aprilie, când președintele acesteia se va întoarce la rândul său din concediu. 

„Propunerea de convocare a comisiei a fost a managerului, dar nu pot să spun ce concluzii vor trage. Din punctul meu de vedere este indubitabil ceea ce a făcut domnul Obadă, noi avem acum o serie de proceduri pe care, dacă nu le parcurgem, respectivul se va duce în justiție și va câștiga. Facem totul ca la carte. Ce a făcut este inacceptabil, nu s-a mușamalizat nimic și nu există nicio toleranță pentru ceea ce a făcut”, a declarat Bogdan Șaramet, managerul Institutul de Psihiatrie din Iași. 

Asistentul medical care și-a înregistrat timp de o săptămâă colegele, înainte de a fi prins de conducerea Institutului, a spus că a vrut în acest fel să afle dacă este bârfit la locul de muncă.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*