Home » Administratie » Șofer cu permis fals, cumpărat cu 400 de euro din Chișinău, depistat la Drânceni de polițiștii de frontieră

Șofer cu permis fals, cumpărat cu 400 de euro din Chișinău, depistat la Drânceni de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră vasluieni au prins în trafic, pe raza localității Drânceni, un șofer în vârstă de 53 de ani, din Iași, care avea un permis de conducere fals, cumpărat cu 400 de euro din Chișinău. Ieșeanul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tupeul unor români nu cunoaște limite, în condițiile în care, în ciuda numeroaselor controale efectuate în trafic din cauza restricționării circulației impusă de pandemia de coronavirus, își ”permit” să iasă cu mașinile pe șoselele naționale cu documente false. Este și cazul unui ieșean de 53 de ani care, la un filtru al Poliției de Frontieră Vaslui făcut pe raza localității Drânceni, a prezentat un permis de conducere dubios, cu însemnele Republicii Moldova.


Polițiștii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În plus, conducătorul auto nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul auto prin intermediul unui cetățean din Chișinău, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 400 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.


Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele ieșeanului de 53 de ani pentru infracțiunile de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: