Home » Administratie » Spitalul Județean Vaslui a început testările COVID-19, după ce și-a achiziționat propriul aparat

Spitalul Județean Vaslui a început testările COVID-19, după ce și-a achiziționat propriul aparat

Spitalul Județean de Urgență Vaslui și-a cumpărat un aparat pentru testarea infecției cu SARS-CoV-2, cu fonduri provenite din donațiile făcute de numeroase firme și persoane fizice din județul nostru. Firma furnizoare a echipamentului a realizat și primele teste, fiind specializate și cadre medicale vasluiene care vor lucra cu aparatul performant.

SJU Vaslui intră în rândul spitalelor din țară care pot efectua testarea celor cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2. Și asta după ce spitalul vasluian, care nici măcar nu este la nivelul județului Vaslui unitatea medicală suport pentru tratarea persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19, a reușit să-și cumpere propriul aparat pentru testarea celor suspecți de coronavirus. Banii pentru achiziții nu au venit de la bugetul Consiliului Județean Vaslui sau de la Ministerul Sănătății, ci din contul Asociației Spitalului Județean de Urgență Vaslui în care, în ultima lună, au făcut donații zeci de firme și persoane fizice.


Astăzi (n.red – miercuri) a fost o zi fericită pentru spitalul nostru pentru că au sosit și ultimele componente ale aparatului pentru testarea infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, reprezentanții firmei furnizoare a echipamentului au făcut și instruirea personalului desemnat pentru acest demers. Astfel, medicii și asistenții Laboratorului BK din cadrul SJU Vaslui, împreună cu medici și specialiști din Iași, au efectuat primele teste pentru identificarea infecției cu SARS-CoV-2. Mulțumim cadrelor medicale care au acceptat această nouă provocare, medici și asistenți medicali din cadrul Laboratorului BK din cadrul SJU Vaslui, coordonați de Doamna Doctor Carmen Vechiu. Dar, mai ales, mulțumim donatorilor noștri, care au făcut posibil ca și la Vaslui să se poată testa acest tip de virus. Noi, cadrele medicale, dar mai ales pacienții noștri, ne plecăm în fața generozității și bunătății dumneavoastră”, se arată într-o postare pe contul de facebook a SJU Vaslui.


Reprezentanții Spitalului Județean Vaslui susțin că vor fi făcute publice costurile finale ale întregii investiții, detaliat, acestea depășind 80.000 de euro. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*