Home » Monden » 10 perechi de culori care se asortează surprinzător de bine

10 perechi de culori care se asortează surprinzător de bine

Modul în care funcționează actualmente moda presupune faptul că este permis să porți orice îți dorești. Anything goes atâta vreme cât îți reprezintă stilul personal și e ceva în care te simți bine. O regulă care se aplică în toate subcategoriile modei, inclusiv în sfera cromaticii. Mai exact, reguli pe care poate le știi de când erai mică, precum „nu asorta niciodată bleumarin cu negru” sunt învechite și depășite.

Orice este permis, însă, cu toate acestea, nu putem ignora faptul că există asocieri de culori care nu dau un rezultat foarte bun (galben + negru aduce în minte imaginea unei albine, iar oranj + negru amintește de vibe-ul de Halloween), dar și mixuri de culori care arată absolut senzațional.

Iată câteva exemple de asocieri de nuanțe la care, poate, nu te-ai gândit, și pe care merită să le încerci:

Maro + roșu

Maroul e o culoare care nu iese în evidență, așa că alăturarea unei culori tari, precum roșul, este o idee foarte bună pentru a-l face să arate fresh. Un outfit alcătuit din mai multe nuanțe de maro este clasic și elegant, dar adăugând chiar și numai o pată de roșu într-un ton clasic, precum carmin, ca în exemplul de mai sus, ridică întregul look la un alt nivel, făcându-l să iasă din sfera neutră și să aibă acel ceva” pe care îți rămâne ațintită privirea.

Albastru + turcoaz

Deși outfiturile ton pe ton (alcătuite din mai multe piese în aceeași culoare sau în diverse nuanțe ale aceleiași culori) sunt o modalitate clasică de a crea un look fără cusur, albastrul și turcoazul, deși provin din aceeași bază, nu sunt adesea asociate. Rezultatul asortării lor e un aer super fresh, o prospețime acvatică perfectă pentru zilele de vară.

Roșu + roz

Roșu plus roz a început să fie un mix abordat mai des decât înainte, când lumea se temea să asocieze două nuanțe tari. Sugestia de azi este să le asortezi în mod subtil – alege una dintre ele pentru a fi nuanța de bază a ținutei și adaugă o pată abia vizibilă din cea de-a doua culoare, pentru un efect discret, dar foarte cool.

Lila + galben

Două culori destul de dificil de asortat chiar și pe cont propriu, dar care, în mod surprinzător, împreună arată senzațional. Ca regulă generală, nuanțele pastel (cum este cea mov lila) vor arăta mereu bine asociate cu o culoare puternică și îndrăzneață (cum este galbenul solar).

Lila + maro

Un maro pal (care bate spre nuanța camel, adică un bej mai închis) merge perfect alături de un ton pastel, cum este lila-ul. Deși ambele sunt nuanțe subtile, cuminți, efectul este unul foarte plăcut pentru privire, prin contrastul dintre aerul neutru al maroului și cel dulce al pastelului. În fotografia de mai sus găsești, de asemenea, încă o confirmare a paragrafului anterior, în care spuneam că lila + galben e o idee foarte bună de asortare.

Oranj + muștar

Două nuanțe tomnatice care fac pereche foarte bună. Nuanța burnt orange (un oranj închis, asemănător cu acea culoare pe care o capătă frunzele toamna) merge perfect alături de un galben muștar, iar aerul pe care îl creează împreună are o ușoară urmă de melancolie, și e perfect pentru zilele ploioase de vară sau pentru a întâmpina sezonul rece.

Verde + maro

Încă un mod de a scoate maroul, o culoare adesea privită dept banală, din sfera convenționalului – asociază-l cu verde. Un ton de verde prăfuit, precum în exemplul din fotografia de mai sus, arată bine cu orice nuanță de maro, și, în special, cu un maro cald, care bate spre galben sau spre cărămiziu.

Albastru + mov

Albastrul cobalt și movul intens sunt două culori-bijuterie care, chiar și pe cont propriu, au un impact puternic, iar îmbinându-le în cadrul unei singure ținute, dublezi efectul, transformându-l în ceva exploziv. Dacă incluzi și alte culori în outfit (un lucru recomandat, căci asocierea de două sau trei jewel tones era în vogă acum câțiva ani, dar adăugând ceva cu care spargi acest duo, aduci look-ul în actualitate), limitează-te la o nuanță neutră (cum ar fi un bleu), care să nu distragă atenția, ci să echilibreze aspectul de ansamblu.

Roz + galben

Două culori vesele care, în teorie, sună a un pic prea mult”, dar care, după cum poți observa în fotografia de mai sus, fac pereche chiar foarte bună. Poți tempera efectul puternic pe care îl au două nuanțe tari asortate în același outfit cu ajutorul unui element neutru – în cazul de față, este vorba despre o pată alb/negru care echilibrează la fix look-ul.

Albastru + maro

Nu e o asociere prea des întâlnită, dar uite cât de bine arată cele două culori împreună! Alura fresh a unui albastru cobalt, intens, face pereche perfectă alături de un maro clasic, închis, dar și alături de un ton cărămiziu.

Foto: Imax Tree

Articolul 10 perechi de culori care se asortează surprinzător de bine este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.

About admin

%d blogeri au apreciat: