Home » National » Adrian Streinu-Cercel acuză un fake news într-o scrisoare deschisă după ce a fost înlăturat de la conducerea Comisiei anti-COVID

Adrian Streinu-Cercel acuză un fake news într-o scrisoare deschisă după ce a fost înlăturat de la conducerea Comisiei anti-COVID

Demis de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, de la șefia Comisiei științifice din Ministerul Sănătății, Adrian Streinu-Cercel a replicat printr-o scrisoare deschisă, în care susţine că „majoritatea materialelor apărute oferă o interpretare distorsionată şi maliţioasă a măsurilor propuse în draft”.

Nelu Tătaru a anunțat astăzi că Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Decizia ministrului sănătăţii a venit în urma controversatului plan de izolare totală a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani întocmit de Streinu-Cercel, care este şi managerul Institutului Matei Balş din Bucureşti.

Streinu-Cercel a replicat printr-un comunicat. Mai întâi, doctorul s-a declarat mirat de apariţia în public a planului, considerată de el târzie.

„Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei ca o propunere de intervenţie de sănătate publică adresată tuturor categoriilor de risc şi a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariţia sa în spaţiul public la acest moment, când, dată fiind evoluţia epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate”, a explicat Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel: „Cum s-a discutat acest document în spaţiul public, exemplu clar de fake news”

Managerul Institutului Matei Balş din Bucureşti a adăugat apoi că „majoritatea materialelor apărute în presă pe această temă oferă o interpretare distorsionată şi maliţioasă a măsurilor propuse în acest draft. De exemplu, mesajul din presă legat de carantinarea forţată a persoanelor vârstnice este profund eronat”.

Prezentarea distorsionată în presă a acestor informaţii a fost făcută cu scopul evident de a induce panică în segmentul de populaţie cel mai expus

Adrian Streinu-Cercel:

„Conceptul din materialul original specifica recomandarea ca vârstnicii să fie protejaţi prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeaşi vârstă”, a mai transmis Cercel, potrivit Antena 3.

Managerul de la “Matei Balş” a mai susţinut că „modul în care a fost discutat acest document în spaţiul public este un exemplu clar de fake news, măsurile fiind prezentate ca propuneri pentru perioada de relaxare”.

Scrisoare deschisă Adrian Streinu-Cercel. Foto: Antena 3

Read More

About Net Rex

%d blogeri au apreciat: