Home » National » Anunțul premierului: Hotelurile, printre primele vizate de relaxare. Ce se întâmplă cu restaurantele

Anunțul premierului: Hotelurile, printre primele vizate de relaxare. Ce se întâmplă cu restaurantele

Hotelurile vor fi printre primele vizate de măsurile de relaxare. Anunțul a fost făcut, joi, de Ludovic Orban. Nu aceeași măsură va fi luată și pentru restaurante.

”Obiectivul nostru este ca, pe măsură ce contextul epidemiologic ne va permite să dăm drumul la economie, să reluăm activitățile economice gradual și să înlocuim măsura șomajului tehnic cu măsuri active care să susțină companiile”, a declarat Orban la postul B1 TV.

Premierul României a spus că după 15 mai o parte din sectoarele economice își vor relua activitatea, însă trebuie să respecte o serie de condiții.

”Odată cu reluarea libertății de circulație, cu renunțarea la restrictii, va exista o mișcare a cetățenilor, va putea fi reluată activitatea din sectorul hotelier. Ele nu vor avea restricții. Însă vor funcționa după anumite reguli pentru a evita răspândirea coronavirusului. În cazul restaurantelor, încă facem o analiză serioasă pentru că la fiecare ridicare de restricție facem o evaluare a riscului epidemiologic”, a mai spus Orban.

Premierul a mai spus că după 15 mai, oamenii vor fi obligați să poarte măști în spațiile închise, în magazine sau când circulăm cu transportul în comun. Mai mult, guvernul caută soluții pentru cei care au venituri mici și nu pot să-și cumpere măștile.

”Vom găsi o soluție pentru a achiziționa măsti si pentru persoanele vulnerabile, care nu au posibilitatea materială să le achiziționeze. E posibil să le primească prin intermediul autoritățile locale.

Read More

About Net Rex

%d blogeri au apreciat: