Home » Coronavirus » Averea combinată a miliardarilor Americii a crescut cu aproape 10% de la debutul pandemiei de coronavirusBudușan Mihai

Averea combinată a miliardarilor Americii a crescut cu aproape 10% de la debutul pandemiei de coronavirusBudușan Mihai

Pandemia de coronavirus pare să facă bine miliardarilor din Statele Unite, pentru că averile combinate ale celor mai bogați americani au crescut cu 10% în timpul crizei.

Averea combinată a miliardarilor Americii, incluzându-i aici pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi pe şeful Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% de la începutul pandemiei, conform unui raport publicat de Institutul de studii politice (IPS) de la Washington, citat joi de Agerpres.

<strong>Această creştere în valoare a celor mai bogaţi americani a avut loc în timp ce în aceeaşi perioadă 22 de milioane de americani au solicitat ajutor de şomaj.</strong>

Chiar dacă economiile, în general, se confruntă cu recesiunea, acţiunile unor companii de IT şi platforme care susţin lucrul de acasă ca Zoom au mers pe plus în ultimele săptămâni, pe fondul creşterii folosirii videoconferinţelor şi a altor instrumente de lucru de la distanţă, ceea ce a dus la majorarea averilor nete ale antreprenorilor milionari care deţin cote din astfel de societăţi.

„Este povestea a două pandemii, cu sacrificii foarte inegale”, a remarcat Chuck Collins, coautor al raportului.

În perioada 1 ianuarie – 10 aprilie, 34 dintre primii miliardari ai Americii şi-au înmulţit averile nete cu zeci de milioane de dolari. Potrivit raportului, opt dintre ei, între care Bezos, fondatorul Zoom Eric Yuan şi Elon Musk au înregistrat o creştere de un miliard de dolari în averea lor netă totală.

About admin

%d blogeri au apreciat: