Home » Coronavirus » Cadrele medicale din spitalele bucureștene au primit donație 6.000 de teste rapide pentru coronavirus. Rezultatele, în 15 minuteviorel.tudorache

Cadrele medicale din spitalele bucureștene au primit donație 6.000 de teste rapide pentru coronavirus. Rezultatele, în 15 minuteviorel.tudorache

Cadrele medicale din spitalele bucureștene au primit donație 6.000 de teste rapide pentru coronavirus, care dau rezultatele în 15 minute. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că aceste teste sunt foarte utile, deoarece pot determina, “cu mare precizie”, prezenţa unei infecţii active în corp.

“Sunt din Belgia şi determină prezenţa antigenului SARS-CoV- 2, prin exudat nazal şi faringian, deci sunt sigure. Compania Chronolink, importator exclusiv al brandului Rolex în România, a oferit această donaţie substanţială, în semn de preţuire faţă de efortul cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Valoarea totală este de 156.000 lei (fără TVA)”, a scris edilul general, pe Facebook.

Gabriela Firea a prezentat kiturile produse de compania Coris BioConcept FOTO: Facebook

Compania medicală Coris BioConcept avertizează că aceste kituri sunt disponibile numai pentru servicii medicale (laboratoare și spitale).

Primarul general a mai spus: “Este un gest extraordinar prin care oameni minunaţi, cărora le pasă şi sunt la curent cu efortul extraordinar pe care personalul medical îl face în aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, doresc să ajute. Astfel de iniţiative lăudabile pot face diferenţa în lupta dură pe care eroii noştri din spitalele aflate în prima linie o duc zi de zi, oră de oră, împotriva noului coronavirus”.

Potrivit informațiilor de pe site-ul producătorului, testele rapide oferă rezultate în 15 minute și nu este nevoie de PCR dacă există rezultate pozitive

Gabriela Firea a menţionat că această donaţie se adaugă miilor de teste achiziţionate deja de către Primăria Capitalei, prin ASSMB.

About admin

%d blogeri au apreciat: