Home » Sport » Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat ieri, într-o videoconferință desfășurată live, că Mondialul de tineret la handbal feminin (U20), care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 1-13 iulie, în București, a fost suspendat.

Vestea ministrului a luat prin surprindere atât Federația Română de Handbal, dar și Federația Internațională de Handbal! Reacțiile Cristinei Vărzaru și Narcisei Lecușanu sunt mai mult decât elocvente.

Ultima comunicare dintre cele două foruri a avut loc în urmă cu câteva zile, iar IHF nu ar fi anunțat că Mondialul nu se mai ține. Din contră, din datele ProSport, ultimele discuții au fost legate de locul unde va fi efectuată tragerea la sorți, zilele următoare, în București sau la Basel! S-a stabilit ca evenimentul să aibă loc în România, în 28 aprilie. Și atunci, de unde scurtcircuitul? Primul gând a plecat spre Guvern.

Spre seară, ministrul Tineretului și Sportului și-a nuanțat afirmația legată de suspendare. „Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, sprijină în continuare organizarea la Bucureşti a Campionatul Mondial de handbal feminin Under-20. Ăsta e şi motivul pentru care am alocat 7 milioane de lei pentru organizarea acestei competiţii din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia primului ministru. Dar din păcate, demersurile noastre de a afla intenţiile Federaţiei Internaţionale de Handbal privind această competiţie în condiţiile pandemiei de coronavirus au rămas fără răspuns. Nu avem până acum nicio comunicare oficială de la dânşii, aşa cum am avut cu alte federaţii sau entităţi alături de care urma să organizăm competiţii. Noi aşteptăm în continuare atât din partea Federaţiei Române de Handbal, cât şi din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal o comunicare oficială pentru a şti ce se întâmplă cu această competiţie, când se desfăşoară sau ce se întâmplă cu ea. Nu ne-au spus dacă se mai ţine, când se mai ţine, nimic”, a declarat Ionuț Stroe, conform agerpres.ro.

„Nu se pune sub nicio formă problema ca România să refuze organizarea acestei competiţii. Noi sprijinim în continuare găzduirea acesteia, banii sunt alocaţi, sunt 7 milioane de lei. Banii sunt prevăzuţi, există filă bugetară, sunt alocaţi, nu am modificat nimic. Deci putem să o finanţăm, nu e nicio problemă. Nu dăm înapoi, dar vrem o comunicare oficială şi din partea lor. Am văzut toţi, UEFA a comunicat public amânarea EURO 2020, CIO a comunicat public reprogramarea Jocurilor Olimpice… din păcate Federaţia Internaţională de Handbal şi Federaţia Română de Handbal nu ne-au comunicat nimic până în momentul de faţă”, Ionuț Stroe

Apoi, ministrul a precizat că Mondialul de tineret nu se poate ține la data programată inițial, 1-13 iulie: „Ce vreau eu să spun este că e cert pentru toată lumea că e practic imposibil să se desfăşoare Campionatul Mondial la data la care era programat, în această situaţie dificilă în care ne aflăm toţi”. Ionuț Stroe a precizat apoi că ministerul nu are nicio comunicare oficială de suspendare, de amânare, de anulare a competiţiei, nimic. Este imposibil să se joace handbal cu 24 de echipe naționale în iulie în București. În schimb, este posibil să se joace handbal cu 14 echipe de cluburi într-un turneu de sală, începând chiar din a doua săptămână din iunie, în Ligile Naționale!

Solicitările către Federaţia Internaţională le facem prin Federaţia Română de Handbal. Relaţia contractuală o avem cu federaţia naţională, nu cu Federaţia Internaţională de Handbal. Noi am cerut ceva oficial în două rânduri de la Federaţia Română de Handbal, dar eu nu pot să conduc acest minister pe speculaţii sau presupuneri. La fel cum nu pot să facă nici domnul Dedu şi nici preşedintele federaţiei internaţionale. Şi nu e numai problema noastră, e şi problema ţărilor participante. Cei de la Federaţia Internaţională au făcut o singură vizită la noi, când au zis că totul e OK. De atunci nu ne-au mai comunicat absolut nimic”, a mai afirmat Ionuţ Stroe.

Așadar, Mondialului de handbal tineret din România (U20) a rămas în aer! Sau suspendat, după cum a anunțat inițial ministrul.

The post Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată” appeared first on Prosport.

About Net Rex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*