Home » Monden » Ce să porți la o ședință pe Zoom

Ce să porți la o ședință pe Zoom

sedinta Zoom

Zilele acestea, pentru a respecta normele de distanțare socială, foarte mulți dintre noi lucrează de acasă. Pentru că e nevoie să păstrăm totuși legătura cu restul echipei de la birou, videoconferințele au devenit ceva la ordinea zilei. De fapt, platforma Zoom a ajuns la 200 de milioane de utilizări zilnice, în condițiile în care, în decembrie 2019, media era de 10 milioane de utilizări zilnice.

Drept urmare, dilema recurentă “ce să port la birou” a fost înlocuită cu “ce să port la ședința Zoom de azi”. Iată câteva tips & tricks care nu implică mult efort din partea ta, dar care te fac să arăți smart & ready for work, chiar și când lucrezi de pe fotoliul de acasă.

Ce să porți și ce să NU porți la o ședință pe ZOOM

DO: Malete

Maletele au avantajul că încadrează chipul, atunci când sunt alese corect. Pentru a obține efectul de alungire a gâtului în fotografii sau înregistrări video în care fața este orientată către cameră, cea mai bună alegere este un guler Perkins. Similar cu modelul turtleneck, gulerul Perkins este înalt și scurt, dar nu rulat, astfel încât are tendința de a crea iluzia unui gât alungit și mai subțire, încadrând în același timp chipul.

Maletă H&M, 39,99 lei – aici

DON’T: Pulovere turtleneck

Gulerele turtleneck, adică cele rulate, pot îngroșa optic gâtul, așa că nu sunt atât de potrivite pentru a fi purtate atunci când ești filmată din față. De asemenea, materialele prea grele și/sau rigide, cum ar fi lâna groasă, nu îți vor avantaja silueta într-un video call, așa că optează mai degrabă pentru malete din tricotaje fine.

DO: Bijuterii minimaliste

Bijuteriile minimaliste sunt o opțiune cu care n-ai cum să dai greș indiferent de ocazie, dar cu atât mai mult se potrivesc unei videoconferințe făcute de acasă – efectul va fi că arăți cool & polished, ca și când ai depus efort către selecția outfitului pentru ședința Zoom, în timp ce niște bijuterii statament ar putea părea puțin prea mult de purtat prin casă.

Cercei Mango, 119,90 lei – aici

DON’T: Bijuterii masive

Colierele masive distrag prea mult atenția într-o videoconferință. Nu este cazul să renunți cu totul la accesorii, însă o pereche de cercei sunt o alegere mai bună.

DO: Tricouri clasice

În afara cazului în care este vorba despre o videoconferință mai specială, care cere să fii îmbrăcată business, majoritatea videocall-urilor pe care le facem zilele acestea sunt cu echipa cu care lucram în mod obișnuit la birou zi de zi, deci este în regulă să adopți un stil semi-casual. Tricourile clasice, cu mânecă scurtă (ferește-te de cele supradimensionate, care fac prea multe cute la nivelul taliei atunci când stai jos) fac pereche perfectă cu niște blugi simpli. Dacă vrei sau dacă este cazul, dress it up cu un blazer simplu.

Tricou H&M, 39,99 lei – aici

DON’T: Topuri decoltate sau cu decupaje

Topurile cu decupaje arată cel mai bine atunci când stai în picioare, ceea ce nu este cazul atunci când te afli într-o videoconferință. Când stai jos, decupajele își modifică forma și pot ajunge să arate bizar, sau pot ajunge să dezgolească accidental părți ale corpului pe care nu le-ai vrea afișate într-o ședință de la birou. Același principiu se aplică în cazul decolteurilor prea adânci, care, de fapt, nu sunt o alegere bună în niciun context business, nu numai pentru un work video call.

DO: Blazere

Sacourile clasice, structurate, sunt potrivite pentru ședințe în care se impune un dress code mai strict, însă pentru toate celelalte videocall-uri la birou, propunerea noastră e să optezi pentru blazere din materiale moi, care urmează croiala tradițională a unui blazer, dar care cad mai fluid pe siluetă. Pe dedesubtul unui astfel de blazer poți purta o maletă (cu guler Perkins, cum am vorbit mai sus) sau un top clasic stil maiou.

Sacou Zara, 299,90 lei – aici

DON’T: Fără pantaloni

Știm deja cu toții glumele și clipurile virale de pe internet cu lumea care, din varii motive, trebuie să se ridice brusc de pe scaun în cadrul unei videoconferințe, iar toți interlocutorii observă că, deși persoana în cauză e aranjată perfect în partea de sus a corpului, de fapt nu poartă pantaloni. Nu risca să fii tu persoana aia. Poartă mereu pantaloni.

DO: Culori uni

Culorile uni nu numai că arată smart & polished, ci sunt și alegerea perfectă pentru videoconferințe, căci nu distrag atenția interlocutorilor. Tonurile-bijuterie avantajează orice tip de ten, iar negrul este mereu o alegere bună. Dacă în spatele tău se află un perete alb, evită să te îmbraci în alb (de fapt, evită să te îmbraci în aceeași culoare ca fundalul, ca regulă generală).

Tricou Mango, 71,90 lei – aici

DON’T: Imprimeuri complexe

Cel mai safe este să eviți cu totul imprimeurile, dar dacă vrei totuși să porți un print, alege unul simplu, clasic, și care nu arată aglomerat (de pildă: ocolește arabescurile, animal print, imprimeurile cu multe culori, printurile florale care acoperă toată suprafața hainelor). Poți purta dungi clasice sau buline minuscule, care nu distrag atât de mult atenția.

BONUS TIPS

  • Poziționează-te pe un fundal neutru. Orientează camera laptopului către un perete gol, astfel încât privirea interlocutorilor să nu fie distrasă de obiecte din spate, cum ar fi obiectele de pe rafturile unei biblioteci.
  • Ai grijă ca lumina să nu cadă de sus, ci să vină din față. Lumina care vine de sus va crea umbre pe chip.
  • Evită să porți părul prins în coadă – dacă ești văzută numai din față, ar putea arăta ciudat (ca și când nu ai păr). În schimb, îl poți lăsa liber și prinde cu două agrafe în laterale, la nivelul tâmplelor, pentru un look polished pentru care pare că te-ai străduit, dar, de fapt, implică minimum de efort.

Foto: Unsplash, website-urile brandurilor

Articolul Ce să porți la o ședință pe Zoom este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.

About admin

%d blogeri au apreciat: