Home » National » Google lansează o platformă pentru digitalizarea firmelor românești

Google lansează o platformă pentru digitalizarea firmelor românești

Gigantul american Google a anunțat lansarea unei platforme destinată digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii din România. Aceasta se numește ”Google pentru IMM-uri” și poate fi accesată la adresa https://events.withgoogle.com/google-pentru-imm-uri/.

Noua platformă are suportul Consiliului Național al IMM-urilor și are trei secțiuni.

Prima dintre acestea oferă o serie de instrumente gratuite Google, precum listarea afacerii pe Google Search sau Google Maps, testarea și optimizarea site-ului sau descoperirea de trenduri și alerte.

A doua secțiune include consultanță online de care pot beneficia antreprenorii care se înscriu pe site.

Ultima secțiune include o listă de alte servicii pe care le pot accesa firmele. De exemplu, este prezentată platforma eMAG Marketplace, unde IMM-urile își pot vinde produsele.

Mai este prezentat și programul IMM Invest, prin care firmele pot beneficia de credite fără dobândă, dar portalul unde acestea trebuie să se înscrie nu funcționează de o săptămână.

“Este o perioadă dificilă pentru toate companiile, dar mai ales pentru IMM-urile care își desfășoară întreaga activitate în offline. Prin site-ul Google pentru IMM-uri ne propunem să venim în ajutorul celor care ar putea să îşi continue o parte din activitate în online, dar din păcate nu au cunoştinţele sau resursele necesare pentru a face pasul din offline în online. Atât consultanța, cât și resursele Google disponibile pe acest site sunt gratuite”

Dan Oros, director de marketing al Google România:

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor, spune la rândul său că transformarea digitală va ajuta IMM-urile.

Google este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume. Compania este celebră pentru motorul său de căutare online, dar mai deține și YouTube, Chrome și Android.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*