Home » Business » Pentru a evita falimentul, firmele vasluiene au nevoie urgentă de credite cu dobândă zero

Pentru a evita falimentul, firmele vasluiene au nevoie urgentă de credite cu dobândă zero

Mediul de afaceri vasluian are nevoie urgentă de credite bancare avantajoase. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comeț Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, a spus că băncite trebuie să practice comisioane mici aproape de zero, iar restul să nu fie mai mari de 2,5%. La fel ar trebui să facă și BNR, care să aibă o finanțare de 0% la fel cum fac instituțiile financiare din alte state ale lumii.

”Trebuie făcută o infuzie de capital pentru a stimula consumul și a ține în viață firmele. Problemă este că avem și o secetă foarte gravă. La seceta din anul 1946 efectele sau văzut în anul următor, când s-a murit de foame. Eu nu cred că vom ajunge aici, pentru că facem parte din Uniunea Europeană și există un consens în ajutoarrea țărilor și populației”, a spus Ionel Constantin.

Oamenii de afaceri consideră că autoritățile publice centrale și locale trebuie să înțeleagă că în relația cu firmele nu trebuie să solicite doar taxe și impozite, ci trebuie acordate facilități pentru relansarea activității. În caz contrar, dacă firmele nu vor lucra, întreaga economie va intra în colaps.

”În actualul context economic, primăriile vor merge din prost în mai prost din punct de vedere financiar. Dacă economia nu e în viață, nu ai de unde alimenta bugetele locale. Va fi foarte greu, și de aceea este nevoie de credite avatajoase cu dobândă zero pentru a ține în viață investițiile și UAT-urile. Va fi tot mai greu și, dacă lucrurile nu se schimbă, se va ajunge că autoritățile locale să nu mai aibăfonduri nici de salarii. După luna mai nu o să mai vorbim de bani”, a mai spus Ionel Constantin.

(Dănuț Ciobanu)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*