Home » Coronavirus » Studiu: numărul bolnavilor de coronavirus din China, de 4 ori mai mare decât cifrele oficialeanamaria.marinescu

Studiu: numărul bolnavilor de coronavirus din China, de 4 ori mai mare decât cifrele oficialeanamaria.marinescu

Numărul persoanelor infectate cu COVID în China ar fi de cel puțin 4 ori mai multe decât cifrele oficiale, care arată în prezent 82.798 de bolnavi, susțin realizatorii unui studiu efectuat în Hong Kong.

Studiul, citat de The Guardian, pune sub semnul întrebării raportarea numărului de bolnavi la numai o zi după ce China a fost acuzată că a mințit în privința numărului de decese cauzate de noul coronavirus, care ar fi mult mai mare decât au comunicat oficialii, 4.632.

Cercetarea, condusă de oamenii de știință de la catedra de sănătate publică din cadrul Hong Kong University și publicată în revista medicală Lancet, a luat în considerare toate simptomele prezentate de bolnavii de COVID-19, nu doar pe cele inițiale.

Pierderea gustului și mirosului sunt, de
exemplu, simptome de COVID descoperite în martie, la 4 luni de la primul caz
înregistrat în China (pe 17 noiembrie) și la două luni după ce autoritățile de
la Beijing au recunoscut că valul de îmbolnăviri e cauzat de o nouă tulpină de
coronavirus.

Oamenii de știință au analizat datele culese de Organizația Mondială a Sănătății în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, până la 20 februarie.

Pe 20 februarie erau, oficial, 55.508 cazuri. Simularea cercetătorilor arată însă alte cifre: 232.000.

Numărul de îmbolnăviri ar putea fi și mai mare de-atât. Să nu uităm că autoritățile au revizuit de 7 ori modul de raportare, iar lista de simptome a fost și ea schimbată de câteva ori. Mai rămâne problema bolnavilor asimptomatici – nimeni nu știe și probabil nici nu va ști vreodată câți sunt.

Echipa de cercetători de la Hong Kong University:

Foto: Hepta

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*