Home » Cum a ajuns un clip cu o pisică speriată de Iohannis să se viralizeze pe Facebook. Explicațiile celui care a creat trucajul

Cum a ajuns un clip cu o pisică speriată de Iohannis să se viralizeze pe Facebook. Explicațiile celui care a creat trucajul

Un filmuleţ în care o pisică îl vede la TV pe Klaus Iohannis cu mască şi fuge a devenit viral pe Facebook. Dar clipul este un fake. Libertatea l-a găsit pe autorul imaginilor – un român care locuiește în Statele Unite, care a povestit că i-a luat 25 de minute să îl realizeze.

Un filmuleţ de 10 secunde în care o pisică se uită la TV şi îl vede pe Klaus Iohannis cu mască, după care o rupe la fugă, a fost lansat pe Facebook de „Spune şi TU NU #rezist” şi este un trucaj.

În imaginile originale, pisica se sperie, de fapt, de o pumă, după cum se poate vedea mai jos.

Autorul trucajului cu pisica şi Klaus Iohannis: „Mi-a luat 25 de minute să îl fac”

Libertatea l-a contactat pe autorul trucajului, acesta a confirmat că „clipul este un deep fake” și a acceptat să ofere informaţii despre imaginile care au amuzat toată România.

„Acum sunt în San Jose, California”, a început el explicaţiile.

Întrebat cât timp i-a luat să realizeze trucajul şi ce program de editare video a folosit, bărbatul a replicat: „20-25 de minute, am folosit After Effects (n.r. Adobe After Effects – aplicație digitală de efecte vizuale din suita Adobe)”.

Am peste 50 de ani şi am început editarea video în 2005, când am emigrat în SUA. Am învăţat singur. Editarea video este doar un hobby. Am terminat Electronică şi Telecomunicaţii pe vremea lui Ceauşescu, când şcoala era şcoală

Autorul clipului viral cu pisica şi Iohannis, pentru Libertatea:

„Se putea şi mai bine, dar nu am avut timp pentru alte ajustări”, a încheiat bărbatul, care la final şi-a spus şi oful: „Mi l-au furat oamenii, au distribuit doar câţiva. Noroc că am pus trademark”.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*