Home » National » Laboratorul din Wuhan, în care adepții teoriilor conspiraționiste susțin că ar fi fost creat noul coronavirus, a fost atacat de hackeri

Laboratorul din Wuhan, în care adepții teoriilor conspiraționiste susțin că ar fi fost creat noul coronavirus, a fost atacat de hackeri

 

Institutul de Virusologie din Wuhan, același laborator de cercetare în care adepții teoriilor conspiraționiste susțin că ar fi fost creat noul coronavirus, a fost atacat de hackeri, scrie Business Insider.

 

Institutul din Wuhan, singurul laborator de nivel 4 de biosecuritate din China, în care sunt cercetați cei mai periculoși agenți patogeni, nu a fost singura țintă a hackerilor.

 

Atacul cibernetic a fost unul concertat, care a vizat mai multe instituții, printre care Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, Bill & Melinda Gates Foundation, Banca Mondială și Departamentul de Sănătate al SUA.

 

SITE Intelligence Group, o organizație
non-guvernamentală care monitorizează activitatea online a grupărilor de
extremă-dreapta, a dezvăluit că hackerii au furat datele angajaților acestor
instituții – adrese de email și parole – și le-au distribuit online, în special
pe platforme folosite de extremiști, dar și pe rețele de socializare, ca
Twitter.

 

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că 450 de adrese de e-mail ale instituției au fost compromise, dar a punctat că activitatea OMS nu ar fi pusă în pericol de acest atac, pentru că datele din corespondența persoanelor vizate de hackeri nu sunt recente.

 

OMS a mai comunicat că numărul atacurilor cibernetice a crescut de 5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Foto: EPA

Read More

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*