Home » Uncategorized » Transmitere comunitară a noului coronavirus în două cartiere din Galaţi. Ce recomandă autorităţile

Transmitere comunitară a noului coronavirus în două cartiere din Galaţi. Ce recomandă autorităţile

 

Două cartiere din Galați au intrat în atenţia autorităţilor, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19, iar Direcția de Sănătate Publică a constatat că există transmitere comunitară a virusului.

 

DSP Galaţi a anunţat, sâmbătă, că există transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2 în două cartiere din municipiul Galaţi şi le cere localnicilor să evite aglomeraţia şi să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane.

 

”Ţinând cont de faptul că s-au confirmat mai multe cazuri de infecţie respiratorie SARS CoV 2 în cartierele Micro 17 şi Micro 39, unde, deci, există transmitere comunitară, insistăm ca populaţia să respecte următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID 19″, a transmis DSP Galaţi, conform News.ro.

evitarea zonelor aglomerate unde există posibilitatea expunerii la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane; limitarea la maximum a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile; păstrarea unei distanţe semnificative, de 1,5 metri faţă de celelalte persoane.

„În cazul în care vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să NU staţi faţă în faţă cu alte persoane!”, a mai transmis DSP Galaţi.

 

Autorităţile anunţă că este obligatorie purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie. În judeţul Galaţi sunt confirmate 333 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Read More

About admin

%d blogeri au apreciat: