Home » Uncategorized » Transmitere comunitară a noului coronavirus în două cartiere din Galaţi. Ce recomandă autorităţile

Transmitere comunitară a noului coronavirus în două cartiere din Galaţi. Ce recomandă autorităţile

 

Două cartiere din Galați au intrat în atenţia autorităţilor, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19, iar Direcția de Sănătate Publică a constatat că există transmitere comunitară a virusului.

 

DSP Galaţi a anunţat, sâmbătă, că există transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2 în două cartiere din municipiul Galaţi şi le cere localnicilor să evite aglomeraţia şi să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane.

 

”Ţinând cont de faptul că s-au confirmat mai multe cazuri de infecţie respiratorie SARS CoV 2 în cartierele Micro 17 şi Micro 39, unde, deci, există transmitere comunitară, insistăm ca populaţia să respecte următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID 19″, a transmis DSP Galaţi, conform News.ro.

evitarea zonelor aglomerate unde există posibilitatea expunerii la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane; limitarea la maximum a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile; păstrarea unei distanţe semnificative, de 1,5 metri faţă de celelalte persoane.

“În cazul în care vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să NU staţi faţă în faţă cu alte persoane!”, a mai transmis DSP Galaţi.

 

Autorităţile anunţă că este obligatorie purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie. În judeţul Galaţi sunt confirmate 333 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Read More

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ieșirea din era lui „merge și-așa“!

Declaraţie de presă Ieșirea din era lui „merge și-așa“! _Oamenii au demonstrat, de-a lungul istoriei, că atunci când vremurile sunt dificile, solidaritatea devine puternică, iar capacitatea de adaptare la noile realități crește exponențial. Suntem acum în fața unei situații excepționale. Pentru unii români, cei mai tineri, e prima dată, dar mulți dintre noi suntem deja căliți de mersul istoriei, care nu ține, iată, întotdeauna cu oamenii. Este trist ce ni se întâmplă și sperăm să revenim cât ...

Amenințări în stil mafiot, cu pistolul, într-o locuință din Chircești. Polițiștii au intervenit în forță

Un bărbat de 55 de ani a fost amenințat ...

Piață închisă în Timișoara din cauza coronavirusului. DSP a deschis o anchetă epidemiologică

  Piața Iosefin din Timișoara a fost închisă, sâmbătă, ...