Home » National » 80.000 de lei amendă pentru mai mulți petrecăreți din județul Alba

80.000 de lei amendă pentru mai mulți petrecăreți din județul Alba

O tânără din orașul Cugir, județul Alba, s-a ales cu dosar penal pentru că a organizat o petrecere la ea acasă. Invitații nu au scăpat nici ei, cuantumul amenzilor aplicate acestora ajungând la 80.000 de lei

Unei tinere din oraşul Cugir i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a organizat sâmbătă noaptea o petrecere, la care au fost prezente nouă persoane, poliţiştii aplicând în acest caz amenzi totale în valoare de 80.000 de lei, anunță Agerpres.

Poliţiştii din judeţ au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

În oraşul Cugir a fost organizată o acţiune punctuală pentru menţinerea siguranţei publice şi respectarea restricţiilor impuse de starea de urgenţă. Au fost controlate 109 persoane şi 46 de autovehicule şi au fost verificate 34 de persoane aflate în izolare. În jurul orei 23.00, poliţiştii au intervenit la locuinţa unei tinere de 29 de ani, unde avea loc o petrecere.

Acolo au fost identificate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, care fie nu au putut prezenta declaraţia pe propria răspundere, fie aceasta nu era completată corespunzător. Poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.000 de lei, iar faţă de organizatoarea petrecerii a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiune, alături de poliţiştii din Cugir, au participat jandarmi, poliţişti locali şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiuni punctuale au fost organizate şi în municipiile Alba Iulia şi Sebeş. În urma activităţilor au fost identificate 80 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 86.000 de lei.

Şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a continuat să desfăşoare misiuni în contextul combaterii răspândirii COVID-19 – escortare a convoaielor auto, asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, verificarea modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, acţiuni în cooperare cu Poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 121 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În urma acţiunilor specifice au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 de lei. Aceste sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare cu privire la circulaţia persoanelor”, transmite Instituţia Prefectului.

În judeţul Alba se află 128 de persoane în carantină şi 265 de persoane izolate la domiciliu. Au ieşit din carantină 667 de persoane, iar din izolare la domiciliu, 4.385.

În Alba au fost confirmate până duminică, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 163 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus. S-au înregistrat opt decese. Au fost declarate vindecate 96 de persoane, ceea ce înseamnă 59,50% din totalul persoanelor cu COVID-19. 

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: