Home » National » Bucurie în Spania: peste șase milioane de copii pot să iasă din nou din case, după o lună și jumătate de carantină

Bucurie în Spania: peste șase milioane de copii pot să iasă din nou din case, după o lună și jumătate de carantină

Spania a anunțat în urmă cu câteva zile că va relaxa una dintre cele mai dure măsuri impuse în Europa în carantină. Astfel, după șase săptămâni, copiii au ieșit pe străzi, cu biciclete, trotinete sau în cărucioare. Cei mai mulți dintre ei au purtat mască de protecție, notează AFP.

„Copiii tocmai au ieșit cu soția. Echipați complet: cu măști și mănuși. Am vrut să profităm de prima oră pentru că vor fi mai puțini oameni, iar mai târziu s-ar putea să plouă”, a spus Miguel Lopez, tată a doi copii, de 3 și 6 ani.

Măsura a fost așteptată atât de copii, cât și de părinți și specialiști, care și-au ridicat probleme legate de sănătatea mintală a acestora, după atâtea săptămâni petrecute în case din cauza carantinei impuse de pandemia COVID-19.

O fată care sare de bucurie că poate ieși din nou din casă, în Cordoba

Regulile pe care copiii spanioli trebuie să le respecte

În total, 6,3 milioane de copii pot acum să iasă din nou pe străzi, însă sunt și anumite restricții. Astfel, ei pot sta afară doar o oră pe zi, între ora 9.00 și ora 21.00, doar pe o rază de un kilometru în jurul casei și însoțiți de un singur părinte.

Fiecare părinte poate ieși cu maximum trei copii. Bicicletele, trotinetele, patinele cu rotile sunt permise, însă parcurile publice sunt în continuare închise pentru ei.

Spania a anunțat, duminică, că a înregistrat 288 de decese în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut bilanț de pe 20 martie. În total, aproape 23.000 de oameni și-au pierdut viața în Peninsula Iberică din cauza COVID-19.

Un bărbat cu mască de protecție se joacă cu fiica lui, în Madrid
Un copil, la plimbare cu bicicleta în Zaragoza, nord-estul Spaniei
O fetiță cu mască de protecție, la joacă în orașul Avila
O mamă, la plimbare cu băiatul, în Madrid
Fetiță la plimbare cu bicicleta, purtând cu omască de protecție
O fată care sare de bucurie că poate ieși din nou din casă, în Cordoba
Un tată, la plimbare cu fiica lui, în Zaragoza

Read More

About

%d blogeri au apreciat: