Home » Monden » Dileme masculine în izolare: îți lași barbă sau nu?

Dileme masculine în izolare: îți lași barbă sau nu?

ingrijire barba

Nu te decizi dacă să îți lași barbă ori ba, măcar în perioada de distanțare socială? Întoarcem împreună problema pe toate părțile…

Simbol absolut al masculinității, barba are un succes nebun în ultima vreme. Inclusiv la admiratoare… dar mulți bărbați abandonează repede corabia, de cele mai multe ori din cauza unui ritual de îngrijire nepotrivit noului statut.

Înainte de toate, există câteva reguli pentru a te putea doar gândi să îți lași barbă. Prima condiție are legătură cu densitatea părului tău facial. Deși există produse care permit mici corecturi precum umplerea golurilor din barbă, acestea nu pot fi folosite abuziv. Dar, dacă părul tău facial nu crește uniform în jurul feței, continuă să te bărbierești în mod regulat și ai răbdare până când acesta va acoperi cât mai bine pielea. Chiar dacă nu se întâmplă, trebuie să știi că poți face ceva pentru a accelera procesul; specialiștii afirmă că ingrediente precum minoxidil, bimatoprost sau prostaglandină ar putea fi de folos în acest sens, însă și mai sigur este uleiul de ricin. Alte recomandări includ eucaliptul – pentru stimularea foliculilor de păr, dar și mentă, nucă de cocos sau migdale. Totodată, cercetările arată că există o legătură strânsă între creșterea pilozităților și nivelul de testosteron, care poate fi stimulat prin exerciții fizice regulate, asigurarea aportului optim de vitamina D și o dietă echilibrată. Nu în ultimul rând, e chestie de gust și confort, deci doar tu poți decide dacă mergi sau nu până la capăt, mai ales că te poți răzgândi oricând.

iti lasi barba

Foto: Kamala Saraswathi / Unsplash

BĂRBIEREȘTE-TE DACĂ…

BARBA TA E RARĂ. Golurile sau porțiunile cu fire rare nu arată prea grozav; ori îți lași barba să crească doar parțial, ori deloc. Pentru ca ritualul să nu mai fie o corvoadă, însă, alege o cremă de bărbierit eficientă, precum Kiehl’s Close Shavers White Eagle, 76 lei.

NU SUPORȚI MÂNCĂRIMEA. Există loțiuni care împiedică asta, însă este posibil să ai și tu pielea ceva mai uscată/sensibilă, prin urmare mai puțin tolerantă cu părul facial în exces. Folosește o cremă calmantă precum Oriflame North Men Sensitive, 29,90 lei.

NU VREI SĂ INVESTEȘTI. Să îți lași barbă nu-i lucru ușor, e nevoie de noi produse  de întreținere; șampon, ulei, pieptene, trimmer, etc. Mai amâni? Atunci premiază-te cu un balsam after-shave din gama parfumului Bleu de Chanel, 242 lei, ca să-ți pui în valoare pielea fină.

ȚI-E PREA CALD. Vara nu e un moment tocmai bun să-ți lași barbă, având în vedere că părul facial ține „de cald”. Dar poți profita pentru a-ți îngriji tenul. Caută produse multifuncționale, de exemplu un after-shave pentru revitalizarea și tonifierea pielii precum Colistar After-Shave toning lotion, 189 lei.

AI CEARCĂNE. Prezența părului facial ar putea accentua aspectul cearcănelor. Pentru a reduce pungile de sub ochi și cearcănele, poși folosi după ras o soluție cu vitamina C precum Vichy Homme Hydra Mag C anti-fatigue hydrating care, 82 lei.





POȚI SĂ ÎȚI LAȘI BARBĂ DACĂ…

VREI O SCHIMBARE DE LOOK. Un nou început, după o relație, un job sau fără vreun motiv anume, poate începe cu un nou accesoriu facial. Procură-ți și un set de grooming precum Scottish Fine Men’s Grooming kit, 129 lei, la Douglas.

AI GRIJĂ DE TEN. Chiar dacă o acoperi cu barba, nu înseamnă că-ți poți neglija pielea. Dimpotrivă, trebuie să o cureți și să o hidratezi ca și până acum. Gama Deep de la Nivea Men, conține un gel de curățare potrivit pentru fața bărboasă: Face & Beard Wash, 22,54 lei.

ÎȚI RESPECȚI BARBA. Poadoaba facială trebuie să fie la fel de atent îngrijită precum cea capilară, deci achiziționează-ți un șampon de barbă precum Handmade Soap Beard Shampoo Basil Lime, 79 lei, doar la Marionnaud. Săpunul clasic nu e potrivit!

NU OMIȚI HIDRATAREA. Pielea de sub barbă are nevoie de extra hidratare, iar firul de păr poate deveni mai moale și mai disciplinat, cu condiția să introduci în ritulul tău un ulei pentru față și barbă precum The Body Shop Cedar&Sage Conditioning Beard oil, 78 lei.

ÎȚI LAȘI MUSTAȚĂ. Dacă vrei să te obișnuiești mai ușor cu o mustață, ar fi mai bine să lași întâi totarsenalul să crească, și abia apoi să renunți la barbă în favoarea „accesoriului” superior. Aranjeaz-o apoi cu ceara Mr.Bear Family Moustache Wax Original, 65 lei la Douglas.





Articolul Dileme masculine în izolare: îți lași barbă sau nu? este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.

Read More

About Net Rex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*