Home » În România sunt 70 de puncte de testare pentru coronavirus, dar nu avem personal instruit pentru eleBudușan Mihai

În România sunt 70 de puncte de testare pentru coronavirus, dar nu avem personal instruit pentru eleBudușan Mihai

În România, la acest moment sunt 70 de puncte Real Time PCR pentru testarea COVID-19, dar ele funcţionează sub capacitate, din cauza lipsei de personal, a declarat sâmbătă ministrul Ssnătății, Nelu Tătaru.

„În acest moment, la nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi, acest număr este dat de potenţialul aparatelor. Dar acest potenţial trebuie suplinit şi de potenţialul uman (…) Acest personal trebuie să meargă la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienţă de 10-20 de ani. Şi atunci aceste aparate vor face mai puţine teste decât pot ele în realitate. Suntem în acest moment la 6.000-6.200 de teste pe zi, dintr-un potenţial de 10.000”, a afirmat ministrul sănătăţii, potrivit Agerpres.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 126.645 de teste.

Orice persoană care lucrează într-un spital COVID-19 și a avut legături cu o persoană infectată cu coronavirus va primi un stimulent de risc de 2.500 de lei.

Managerii sau alte persoane cu funcție de conducere au însă obligația să nominalizeze aceste persoane care vor primi bani în plus la salariu, pentru că la nivelul ministerului nu se pot cunoaște fiecare caz în parte, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

About

%d blogeri au apreciat: