Home » Monden » Metode de epilare inghinală

Metode de epilare inghinală

epilare inghinala

Nu toate metodele de epilare inghinală dau rezultatele așteptate. Scapă de pilozitățile din zona delicată fără să te expui riscurilor specifice.

Fiind vorba de o zonă extrem de delicată, metodele de epilare inghinală se pot solda cu neplăceri, indiferent că alegi să „defrișezi” parțial sau optezi pentru un „brazilian”. Avem de-a face cu o suprafață cu piele sensibilă, cu o concentrație mare de glande sudoripare, ca să nu mai vorbim de firele crescute subcutanat, care dau naștere unor noduli dureroși. Și cum saloanele sunt închise, ești pe cont propriu…

Nu utiliza aparatul de ras

Cele mai frecvente „accidente” se produc în zona inghinală, unde firul este gros și rigid. Lama poate răni pielea, pentru ca apoi să apară infecții, coșuri, plus disconfort. Dacă nu ai altă soluție, măcar fă-o după ce ai pregătit zona temeinic (poți folosi balsamul pentru păr ca să înmoi firele de păr), și întotdeauna folosește o rezervă nouă, curată (exclus aparatul de ras al iubitului!).

Smulge cu cap

Ceara sau epilatorul electric pot fi o opțiune, însă nu pentru toată lumea. Dacă firul de păr este gros, închis la culoare și cu rădăcini puternice, ai toate șansele să vezi sânge. Și problemele nu se opresc aici, deoarece multe femei se confruntă cu ganglioni dureroși sau foliculită. De aceea, în alte condiții, este preferabil ca această procedură să fie făcută de un profesionist, în salon, în condiții de igienă sporită (ceară nouă, instrumentar steril). Benzile pentru acasă pot fi o opțiune, dar ar fi bine să faci un test de durere înainte, pe o zonă redusă.

Alege varianta simplă!

Din punct de vedere tehnic, cremele depilatoare sunt ideale pentru a îndeplini misiunea îndepărtării părului, însă nici această metodă nu dă mereu rezultatele așteptate și nu este pe termen lung. În plus, dacă ai pielea sensibilă, te poți confrunta cu neplăceri din cauza compușilor chimici puternici pe care îi conţin unele creme, ce urmăresc descompunerea cheratinei din firul de păr. Acestea pot provoca iritaţii, înroşirea pielii, alergii ori arsuri. Dacă optezi însă pentru această variantă, testează produsul pentru o suprafață mică înainte.

Investește în timp

Deși costisitoare, procedura de epilare definitivă este mult mai rentabilă (fie că vorbim de costul procedurii la salon, exclusă momentan, sau achiziționarea unui aparat cu IPL pentru acasă), din toate punctele de vedere. Procedura urmărește distrugerea foliculului de păr, însă prezența alunițelor sau asocierea cu unele tratamente medicamentoase poate pune probleme, deci informează-te bine înainte de a acționa.

 

 

Articolul Metode de epilare inghinală este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.

Read More

About Net Rex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*