Home » National » Video | Înmormântare cu sute de persoane în Baia Mare. Polițiștii doar au supravegheat zona

Video | Înmormântare cu sute de persoane în Baia Mare. Polițiștii doar au supravegheat zona

Înmormântare cu sute de oameni într-o localitate din Baia Mare, polițiștii s-au autosesizat și au supravegheat evenimentul. Nu este pentru prima dată când localnicii din Baia Mare încalcă ordonanțele militare.

În plină pandemie de coronavirus, ordonanţele militare pur şi simplu sunt ignorate de unii cetățeni. Deși, potrivit ordonanțelor militare, la o înmormântare pot participa maximum 8 persoane, în Baia Mare lucrurile stau diferit.

Sute de oameni s-au strâns, duminică, pentru a conduce pe ultimul drum o persoană apropiată. Un șofer a fost cel care a surprins aglomerația. Poliția s-a autosesizat în acest caz și a venit să supravegheze modul în care se desfășoară evenimentul. La faţa locului au fost şase echipaje de poliţie şi patru de jandarmi.

”Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional de polițiști pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare”, se arată în comunicatul transmis de poliție, potrivit baiamare24.

Oamenii sunt împrăştiaţi atât în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, cât şi de-a lungul şoselei, dar şi pe terenurile virane din zonă. Câțiva dintre oameni aveau măști de protecție, însă măsura de distanțare socială nu a fost respectată în totalitate.

Read More

About

%d blogeri au apreciat: