Home » National » 4% din încasările de la jocurile de noroc vor ajunge la cinematografie. Preşedintele a promulgat legea

4% din încasările de la jocurile de noroc vor ajunge la cinematografie. Preşedintele a promulgat legea

Legea prin care 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc se direcţionează anual către Fondul cinematografic a fost promulgată, luni, de Klaus Iohannis.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 13 alin. (1) lit. e1) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005, în sensul majorării, de la 2% la 4%, a procentului din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc, direcţionat anual către Fondul cinematografic.

4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc vor fi direcţionați anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea şi susţinerea industriei cinematografice.

Suma se virează Fondului cinematografic de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent şi nu se supune regularizării conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prevederilor prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice elaborează procedura de aplicare a dispoziţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, cu completările şi modificărilor ulterioare.

Read More

About

%d blogeri au apreciat: