Home » National » Deficitul bugetar s-a triplat în timpul pandemiei de coronavirus

Deficitul bugetar s-a triplat în timpul pandemiei de coronavirus

România a înregistrat un deficit bugetar de 1,67% din PIB în primul trimestru din acest an, de peste trei ori mai mare decât cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost doar 0,54% din PIB, arată datele Ministerului Finanţelor Publice.

Deficitul bugetar a crescut în martie cu aproape 10 miliarde lei, ajungând la 1,67% din Produsul Intern Brut după primele trei luni ale anului, de la 0,73% din PIB la finalul lunii februarie, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Finanţelor Publice, consultate de Agerpres.

18,06

miliarde de lei reprezintă deficitul bugetar al României pe primul trimestru.

“Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 18,06 miliarde de lei (1,67% din PIB)”, informează Ministerul Finanţelor. Anul trecut în aceeaşi perioadă, deficitul bugetar se cifra la 0,54% din PIB.

După primele două luni din acest an, deficitul bugetului geneal consolidat era de 8,3 miliarde de lei, respectiv 0,73% din PIB.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Tudorel Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi vs România: Președintele nu a revocat-o pe în baza propunerii mele, ci decizia CCR se executăon 5 mai 2020 at 11:45

„Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi ...

Insuportabila ușurătate a ființei de nimicon 5 mai 2020 at 10:45

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de ...

Kovesi, după decizia CEDO: Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparație simbolică pentru toți magistrații hărțuiți în ultimii anion 5 mai 2020 at 12:52

„Nu am depus o cerere pentru despăgubiri bănești, pentru ...