Home » Coronavirus » Focar de Covid-19 la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova

Focar de Covid-19 la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova

Direcția de Sănătate Publică Vaslui desfășoară o anchetă epidemiologică la Caminul pentru persoane vârstnice Tutova.  În prima etapă, au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian) de la personalul de îngrijire și de la persoanele care locuiesc în același pavilion cu o persoană confirmată cu Covid 19.  Pentru 11 persoane, dintre care cinci persoane din rândul personalului de îngrijire și șase beneficiari, rezultatele testelor sunt pozitive.

”În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui au recoltat probe biologice de la 38 de beneficiari și de la restul personalului angajat la nivelul Caminului pentru persoane varstnice Tutova. Ancheta epidemiologică este în desfăsurare și starea de sănătate a personalului centrului și a beneficiarilor este monitorizată permanent de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce  o bătrână din acest centru a fost confirmată cu Covid-19. (Cristian DIMA)

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: