Home » Coronavirus » O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei depistați cu noul coronavirus în județul nostru, respectiv 32 de persoane, sunt cadre medicale care își desfășoară activitatea în unități sanitare de stat sau private. Cei mai mulți bolnavi de COVID-19 sunt la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, focar în care există confirmați pozitiv 20 de salariați, majoritatea de la Secția Pneumoftiziologie, care, de altfel, a și fost izolată.

Noul coronavirus creează cele mai mari probleme în județul nostru acolo unde era cel mai puțin de așteptat și unde, teoretic, ar trebui să fie cea mai mare siguranță. Este vorba despre tagma medicală, din rândul cărora s-au infectat până cum 32 de persoane, majoritatea asistente medicale. Dintre acestea, 20 de cadre sunt de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, aproape toate de la Secția de Pneumoftiziologie, care a și fost băgată în izolare în urma anchetei epidemiologice desfășurată de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Toate cadrele medicale au fost transportate și sunt sub tratament la Spitalul de Urgență Bârlad. Managerul de la Spitalul Județean Vaslui trebuie să-și reorganizeze activitatea pe secții astfel încât să limiteze extinderea focarului”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Numărul angajaților din sistemul sanitar vasluian depistați cu noul coronavirus va crește în continuare, cred specialiștii, în condițiile în care se mai așteaptă rezultatele și la alte teste efectuate în rândul cadrelor medicale. La nivelul județului, în cursul zilei de duminică erau confirmate 91 de persoane cu COVID-19. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*