Home » Monden » Obiceiurile oamenilor de succes

Obiceiurile oamenilor de succes

succes

Te-ai întrebat mereu cum se face că oamenii de succes au nişte vieţi atât de minunate? Cei care au o viaţă profesională de succes obişnuiesc să petreacă primele ore ale dimineţii pentru a se ocupa de activităţiile ce au prioritate, astfel încât să aibă restul zilei disponibilă pentru restul task-urilor.

Dimineţile oferă o porţie mare de voinţă, iar oamenii tind să fie mai optimişti şi se simt mai pregătiţi să rezolve diferite sarcini ce îi provoacă mai mult din punct de vedere intelectual în primele momente ale zilei. Deci, ce fac antreprenorii şi directorii de succes când sunt odihniţi şi cu mintea proaspătă? Iată 10 lucruri pe care cei mai de succes oameni le fac înainte de micul dejun.

Se trezesc devreme

Timpul liber este pentru oamenii de succes un lux. Dacă restul zilei este umplut de apeluri telefonice urgente, întâlniri sau probleme ce pot apărea chiar în momentul în care au ieşit de la muncă, primele ore ale dimineţii se află sub controlul lor. Mare parte dintre directorii de companii obişnuiesc să se trezească cel târziu la 6 a.m.

Fac sport

Cea mai des întâlnită activitate pe care oamenii de succes o fac dimineaţa o reprezintă exerciţile fizice, fie că este vorba de jogging, mers la sala de forţă sau câteva exerciţii uşoare acasă. Sportul reduce stresul, ajută la un somn bun şi, bineînţeles, te ajută să ai corpul pe care ţi-l doreşti.

Se ocupă de proiecte importante

Dimineaţa ne ocupăm mai bine de tot felul de proiecte, pentru că mintea ne este odihnită. Din acest motiv, este recomandat să lucrăm întâi la proiectele mai importante, în special pentru că încă nu suntem deranjaţi de copii, angajaţi sau şefi.

Se ocupă de proiecte personale

Dacă ai pasiuni precum scrisul sau pictatul, ai mereu impresia că nu ai niciodată timp sau chef să te ocupi de ele, pentru că ziua îţi este plină de întâlniri de afaceri sau pentru că eşti obosită sau trebuie să faci de mâncare copiilor. De aceea, oamenii de succes se ocupă de hobby-urile lor dimineaţa devreme, când încă sunt odihniţi şi nimeni nu îi deranjează.

Petrec timp cu familia

Chiar dacă şi seara poţi face acest lucru, de multe ori pur şi simplu eşti prea obosită pentru aşa ceva şi o faci doar pentru că trebuie. Dimineaţa, în schimb, poţi discuta mai bine cu partenerul sau cu copiii şi poţi petrece momente mai plăcute cu ei.

Sunt recunoscători

Exprimarea recunoştiinţei în scris este un mod prin care îţi începi ziua mult mai optimist. Notează pe o hârtie oamenii sau oportunităţile pentru care eşti recunoscător; durează doar câteva minute, dar vei observa cum ziua ta devine brusc mai bună.

Fac planuri

Dimineaţa este momentul perfect din zi în care să faci o listă cu sarcinile zilei sau ale săptămânii. Listele de acest gen sunt importante pentru că nu vei uita nimic din ce ai de făcut şi, pe deasupra, atunci când tai un task de pe listă, te simti mai motivată să continui.

Se ocupă de mail-uri sau facturi

Te vei simţi mult mai bine dacă vei scăpa de anumite sarcini neplăcute încă de la începutul zilei. Astfel, nu te vei mai gândi încontinuu la ele.

Sunt la curent cu noutăţile

Fie că citesc ziarul cât timp beau cafeaua de dimineaţă sau verifică bloguri şi site-uri de ştiri de pe telefon, în drum spre muncă, oamenii de succes sunt interesaţi de noutăţile zilei şi vor să le afle înainte de a-şi începe ziua de muncă.

Foto: Unsplash

Articolul Obiceiurile oamenilor de succes este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*