Home » Administratie » Gospodărie din Bârlad, cuprinsă de două ori de incendiu la un interval de două zile

Gospodărie din Bârlad, cuprinsă de două ori de incendiu la un interval de două zile

O gospodărie de pe strada Zafirului, din municipiul Bârlad, a fost cuprinsă de două ori de incendiu în ultimele două zile, din cauza proprietarului care a dat foc la resturi vegetale în vederea igienizării. Locuința și un adăpost de animale au fost distruse, la fel ca și cantități importante de furaje.

Misiune cu repetiție pentru pompierii militari de la Detașamenul Bârlad, care au trebui să intervină de două ori la aceeași locuință pentru a lichida incendiile izbucnite în zile diferite, respectiv duminică și marți. După primul incendiu, cu risc major de propagare și la locuințele învecinate, au ars aproximativ 20 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru paturi, patru uși, zece ferestre, piese de mobilier și diverse textile. De asemenea, a ars în întregime un adăpost de animale, însă pompierii au reușit să salveze proprietățile învecinate. Din fericire, nu au existat victime. La două zile, aceeași gospodărie a luat foc din nou, fiind solicitat sprijinul pompierilor.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la un depozit de furaje, la rămășițele locuinței arse în urmă cu două zile, la resturile menajere și vegetația uscată din curte. Au ars aproximativ 600 kg furaje, deșeuri din material plastic și aproximativ zece metri pătrați de vegetație uscată  ”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Ionuț Piruș.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost, potrivit investigațiilor pompierilor, focul deschis în spații deschise. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*