Home » Local » Locativa Vaslui va repara casele din patrimoniul statului, în care locuiesc familiile de romi

Locativa Vaslui va repara casele din patrimoniul statului, în care locuiesc familiile de romi

Pentru bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2020, Locativa SRL Vaslui a estimat venituri în sumă de 756  mii lei. Este vorba despre venituri din activitatea de închiriere spații locative  în sumă de 348 mii lei, venituri din subvenții aferente activității de închiriere locuințe  sociale în sumă de 70 mii lei, sume restituite reprezentând redevență în sumă de  13 mii lei etc.

De asemenea, la  capitolul cheltuieli,  pentru 2020 s-au estimat cheltuieli în sumă de  723.5 mii lei. Nicu Palade, directorul Locativa Vaslui, a precizat că în 2020 este estimat un profit  în sumă de  32.5 mii lei.

”În bugetul propus pentru acest an s-a avut în vedere necesitatea efectuării unor cheltuilei de natura reparațiilor curente, care trebuiesc efectuate la aceste imobile foarte vechi. Aceste case au fost donate statului român în perioada anilor 1945 – 1960, locuințe ce sunt închiriate familiilor de comunitate  romă, și care necesită lucrări de reparații pentru a putea fi utilizate pentru cerințele la care sunt supuse. Nivelul cheltuielilor prevăzute în buget pentru efectuarea de reparații curente este în sumă de 10 mii lei”, a spus Nicu Palade.

SC Locativa SRL Vaslui a fost înființată în anul 2013. În data de 26 noiembrie 2014, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Vaslui. Prin sentința civilă nr.13/F/2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolvență. Intrarea în insolvență a SC Locativa Vaslui a avut ca principală cauză preluarea unor datorii înregistrate la serviciile de utilități. SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*