Home » Administratie » Prima victimă din focarul de coronavirus de la Căminul de Bătrâni Tutova, un bărbat de 82 de ani. Alte 19 persoane, confirmate cu COVID-19

Prima victimă din focarul de coronavirus de la Căminul de Bătrâni Tutova, un bărbat de 82 de ani. Alte 19 persoane, confirmate cu COVID-19

Un bărbat de 82 de ani este prima victimă de COVID-19 din Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova, acolo unde a fost confirmat de către autoritățile sanitare un focar de coronaviurs, cu 19 persoane depistate deja pozitiv, din care 12 din rândurile beneficiarilor și șapte din cele ale personalului de îngrijire. La nivel de județ, bătrânul este cea de-a treia persoană răpusă de noul coronavirus, după un bărbat de 71 de ani, din municipiul Vaslui, și o femeie de 40 de ani, din comuna Gârceni.

Noul focar de coronavirus de la Căminul de Bătrâni Tutova face deja prima victimă în rândul beneficiarilor, la doar o zi de la declanșarea unei anchete epidemiologi de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Este vorba despre un bărbat de 82 de ani care, în doar două zile de la diagnosticare, a și pierdut lupta cu COVID-19. Astfel, pe 25 aprilie i-a fost recoltată proba în vederea analizei de laborator, iar pe 27 aprilie a sosit rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2. Din păcate, în aceeași zi, bătrânul a și decedat, probabil și pe fondul patologiei sale medicale: infarct miocardic – sechele, fibrilație atrială permanentă, boală renală cronică, sechele accident vascular cerebral.

Situația nu se arată prea roză nici pe viitor în Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova. Și asta după ce alte 19 persoane, deocamdată, au fost confirmate cu COVID-19, din care 12 beneficiari și șapte angajați ai instituției. De asemenea, în cursul zilei de luni, DSP Vaslui a recoltat probe biologice de la alți 38 de beneficiari, precum și de la alte câteva zeci de angajați ai căminului din Tutova, aflat în administrarea primăriei. Prima persoană confirmată cu noul coronavirus în centru a fost o bătrână, care a fost internată, la fel ca și celelalte zece persoane diagnoticate cu COVID-19, la Spitalul de Urgență Bârlad.

Bătrânul de 82 de ani este cea de-a treia victimă a noului coronavirus la nivelul județului Vaslui, după un bărbat de 71 de ani, care anterior fusese plecat în vacanță în Turcia, din municipiul Vaslui, și o femeia de 40 de ani, din comuna Gârceni, care a intrat în contact cu un pastor penticostal din județul Suceava. (Ionuț PREDA)

About admin

One comment

  1. Sa se faca testarea personalului inainte de a intra in tura.

%d blogeri au apreciat: