Home » Local » Transurb Vaslui și-a propus pentru anul 2020 venituri de peste șase milioane de lei

Transurb Vaslui și-a propus pentru anul 2020 venituri de peste șase milioane de lei

SC Transurb Vaslui a prognozat în bugetul pe anul 2020 venituri totale în valoare de 6.094 mii. Veniturile provin din încasări proprii realizate din prestări de servicii, venituri din diferențe de tarif la transport acordate unor categorii de cetățeni ai municipiului Vaslui (reduceri și gratuități la transportul urban pentru pensionari, elevi, revoluționari, eroi și vaduve de razboi) și venituri din compensația în vederea  acoperirii de cheltuieli în condițiile îndeplinirii obligațiilor de serviciu de transport public.

”Volumul și structura cheltuielilor cuprinse în propunerea de buget de venituri și cheltuieli pe anul 2020 au fost dimensionate în funcție de veniturile programate. Este vorba despre cheltuieli totale în valoare de 6.057  mii lei cu următoarea structură: cheltuielile de exploatare și cheltuielile financiare”, a spus Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui.

Fluxul de călători de la SC Trasurb Vaslui a crescut constant de la un an al altul. Anual, mijloacele de transport din dotarea societății locale de transport public parcurg o distanță de 780.000 de kilometri și transportă 2,5 milioane de clienți. La nivelul anului trecut, societatea a vândut lunar 80.000 de bilete și sute de tichete.

Anul trecut, au fost aprobate mai multe proiecte în vederea deschiderii unor stații de autobuz: strada Mihail Sadoveanu în dreptul imobilului 57, pe sensul de mers Zona Industrială – Rediu – Vaslui; strada Călugăreni pe ambele sensuri, în dreptul imobilului nr. 206, cu trecere pentru pietoni între cele două stații; strada Mihail Sadoveanu pe ambele sensuri, în dreptul imobilelor nr. 29 și 41A, cu trecere pentru pietoni între cele două stații; strada Gării pe sensul dinspre Gara CFR Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*