Home » Administratie » Start la asfaltare! Satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești scapă de izolare

Start la asfaltare! Satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești scapă de izolare

În aceste zile, în comuna Dragomirești a demarat unul din cele mai importante proiecte de modernizare a infrastrcuturii rutiere. Este vorba despre asfaltarea a două drumuri comunale, investiție care este finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei. Prin asfaltarea celor două drumuri se vor scoate din izolare satele Popești și Tulești din comuna Dragomirești, care din cauza drumurilor impracticabile pe timp de iarnă rămân izolate de restul comunei.

”Constructorul a început lucrul și este posibil ca într-o lună și jumătate investiția să fie finalizată. S-a făcut organizarea de șantier și toate utilajele sunt grupate în zona noastră. CNI se ocupă de implementarea proiectului, noi doar am predat amplasamentul. De dirigenția proiectului, calitatea lucrărilor se ocupă specialiștii de la CNI. La acest proiect autoritățile locale nu trebuie să asigure cofinanțare, toți banii necesari fiind asigurați de către CNI”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

În urma lucrărilor se vor asfalta 6,6 kilometri de drumuri comunale. Astfel, din centrul satului Rădeni se vor asfalta 2,7 kilometri de drum spre satul Popești și alți 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești. De asemenea, în proiect este prevăzută și asfaltarea unui segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești.

”Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. După asfaltare, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri, salvarea și vom pune și un microbuz școlar. Cele două sate au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo merg zilnic pe jos mai mulți kilometri prin frig și ploaie până la Școala din Rădeni, din cauză că drumurile sunt impracticabile”, a explicat Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: