Home » Administratie » 18 hectare de puiet forestier, mărăciniș și vegetație uscată, distruse într-un puternic incendiu pe Valea Prutului

18 hectare de puiet forestier, mărăciniș și vegetație uscată, distruse într-un puternic incendiu pe Valea Prutului

Peste 18 hectare de puiet forestier, mărăciniș și vegetație uscată au fost distruse de flăcări în urma unui puternic incendiu petrecut, miercuri după-amiază, într-o comună de pe Valea Prutului, după ce persoane neidentificate au dat foc la miriște, fără să conștientizeze că flăcările se pot extinde. Pompierii militari au reușit să salveze alte 110 hectare de plantație de puiet forestier, intervenția lor durând peste patru ore.

Incendiu puternic pe raza comunei Stănilești, după ce o suprafață foarte mare de vegetație uscată și plantație de puiet forestier a fost cuprinsă de flăcări. Pe fondul vântului puternic, focul s-a extins cu repeziciune, existând riscul să distrugă peste o sută de hectare de pădure. Însă, prin intervenția pompierilor, una dificilă, de altfel, din cauza terenului accidentat pe care se manifesta incendiul, s-a reușit salvarea plantației de stejar, frasin și carpen.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 15 hectare vegetație uscată, mărăciniș și puiet forestier. Pompierii hușeni au folosit un dispozitiv de stingere de aproximativ 300 metri lungime. În sprijinul pompierilor au participat și opt membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stănilești”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Elvis Piruș.

După aproximativ patru ore, echipajele de intervenție au reușit să lichideze incendiul în urma căruia au ars peste 15 hectare vegetație uscată si trei hectare puiet forestier, plantație aparținând domeniului public al comunei Stănilești. Însă, au fost salvate 110 hectare plantație puiet forestier.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*