Home » Culture » Concurs Europa Literară

Concurs Europa Literară

Toți cetățenii domiciliați în județul Vaslui, care consideră că au talent în domeniul artistic și sunt pasionați de lectură, sunt invitați să participe la concursul „Europa Literară”.

Persoanele interesate pot trimite, până la data de 7 mai 2020, o fotografie artistică cu o carte ce aparține unui autor european și o scurtă descriere despre acea carte, pe adresa de e-mail europedirectvaslui@cjvs.eu, prin mesaj privat pe pagina de Facebook a centrului www.facebook.com/EuropeDirectVaslui/ sau pe pagina de instagram, www.instagram.com/europedirectvaslui/.

Pentru a fi câștigătoare, fotografiile trebuie să fie cât mai creative și originale, iar descrierea cărților să conțină trăirile si sentimentele cititorilor din timpul lecturii, ce i-a impresionat sau marcat pe aceștia la acea carte.

În cadrul acestui concurs vor fi premiate cinci persoane. Doi câştigători vor fi desemnați prin intermediul paginilor de Facebook și Instagram ale Centrului Europe Direct Vaslui, în baza numărului de like-uri primite, pentru fotografiile înscrise, iar trei câștigători vor fi desemnați de către juriul format din reprezentanții organizatorilor, pentru acele descrieri/recenzii care reușesc să transmită emoție și să stârnească anumite sentimente, instigând astfel la lectura cărții menționate. Premiile vor consta în broșuri și materiale promoționale de la Comisia Europeană și Europe Direct Vaslui.

La finalul acestui concurs, organizatorii vor realiza o carte digitală cu titlul „Europa Literară”, ce va purta amprenta participanților, fiind o colecție a trăirilor și emoțiilor create de autori în mintea și sufletul cititorilor ce va fi distribuită online.

Organizatorii concursului sunt Europe Direct Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui.

Obiectivul acestui concurs este creșterea gradului de conștientizare asupra literaturii europene, prin stimularea și promovarea lecturii în rândul publicului larg al județului Vaslui.

Informații suplimentare sunt disponibile în Regulamentul concursului, publicat pe www.europedirectvaslui.ro.

 

About Cristian Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*