Home » Administratie » Zeci de păsări și animale au murit într-un incendiu care a cuprins o gospodărie din Gara Banca

Zeci de păsări și animale au murit într-un incendiu care a cuprins o gospodărie din Gara Banca

Trei viței, 30 de păsări și un câine au murit într-un incendiu care a cuprins o fermă particulară din localitatea Gara Banca din cauza unui scurtcircuit la un cablu cu care era asigurat iluminatul în anexele gospodăriei. Pompierii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la casă și la o locuință învecinată, alte câteva zeci de animale și păsări fiind salvate de proprietar înainte de sosirea echipajelor de intervenție ale ISU Vaslui.

Mai multe animale și zeci de păsări au murit carbonizate în timpul unui puternic incendiu, după ce acestea au fost surprinse în interiorul unei ferme din comuna Banca. Proprietarul gospodăriei a reușit să evacueze la timp alte câteva zeci de animale și păsări, ulterior intervenind pentru stingerea flăcărilor două echipaje de pompieri de la Detașamentul Bârlad.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul adăpostului de animale, a unor anexe și a unui depozit de furaje. Au ars 230 metri pătrați de acoperiș pe astereală din lemn, trei anexe, depozitul de furaje și aproximativ 800 kilograme grăunțe. De asemenea, în incendiu au murit 30 păsări, trei viței, de aproximativ 150 kilograme fiecare, și un câine

”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Elvis Piruș.

În urma primelor investigații, pompierii au stabilit drept cauză a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric la un cablu cu care era asigurat iluminatul în anexele gospodărești. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: