altex
AdministratieLocal

Școală de vară, organizată de World Vision pentru 980 de copii din județele Vaslui și Iași

Aproape o mie de copii, din șapte comunități din județele Vaslui și Iași, vor participa la școala de vară organizată, ca în fiecare an, de Fundația World Vision România. În cadrul programului, care prevede întâlniri on-line sau față în față, dar în grupuri mici, se vor organiza diverse ateliere de lucru, cum ar fi jocuri, concursuri, competiții ori tabere.

Activităţile vor fi atât de educaţie formală, unde vor fi predate lecţii la materiile importante, pentru a-i ajuta pe copii să recupereze sau să recapituleze noţiunile de bază, cât şi de educaţie non-formală, care presupun deprinderea abilităţilor socio-emoţionale, lecții de viaţă independentă sau de educaţie pentru sănătate.

Activităţile din programele World Vision România vor fi realizate atât online, cât şi faţă în faţă, în grupuri mici de copii, cu respectarea unor condiţii de maximă siguranţă pentru participanți. Fundația World Vision România a elaborat un ghid cu reguli stricte pentru reluarea activităților sociale și educaționale cu copiii. Ghidul oferă sfaturi și îndrumări practice pentru elaborarea unui plan de funcţionare în contextul prevenirii şi controlului infecţiei cu COVID-19 adaptat la nivelul fiecărei unităţi sociale sau educaţionale (centre de zi, centre educaţionale, creşe, grădiniţe, școli), precum şi la nivel de proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale, pentru reluarea activităţilor cu copiii în timpul pandemiei de coronavirus atât pe perioada verii, precum şi din toamnă.
Printre activităţile la care vor lua parte copiii din mediul rural se numără cele de educaţie remedială, prin intermediul cărora copiii sunt sprijiniţi în efectuarea asistată a temelor, în activităţi de recuperare şcolară şi ameliorare a dificultăţilor de învăţare. De asemenea, se vor face ateliere de orientare în carieră şi stagii de practică online, ateliere de dezvoltare persoanală, care abordează subiecte precum bullying-ul, anxietatea şi gestionarea ei, comportamentele neadecvate şi unde copiii vor participa la jocuri de auto-cunoaştere, cooperare, cultivarea stimei de sine. În contextul actual de COVID—19, nu vor lipsi atelierele de educaţie pentru sănătate și igienă. Copii se vor putea bucura și de ateliere recreative, de fotografie, pictură, club de lectură, piesă de teatru în aer liber, vizionarea filmelor în aer liber.

Nu vor lipsi nici concursurile literare, în care copiii au de realizat o lucrare la alegere care să se încadreze în tematica literară, artistică sau multimedia, și nici jocurile și competițiile sportive care nu implică contactul fizic. Nu în cele din urmă, vor fi sesiuni de consiliere psihologică individuală sau de grup, precum și tabere pentru copiii din mediul rural, la care vor participa un grup restrâns de copii. Activitățile vor avea loc în aer liber.
La nivel național, peste 14.000 de copii și 200 de cadre didactice și psihologi din Ialomița, Iași, Vaslui, Dolj și Cluj vor coordona activitățile din școala de vară. (Ionuț PREDA)

test

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button