Home » Local » Unde dispar bijuteriile pacienților decedați la spitalul din Bârlad? Încă o familie din Galați a pățit-o!

Unde dispar bijuteriile pacienților decedați la spitalul din Bârlad? Încă o familie din Galați a pățit-o!

Incalificabil! O altă familie din Galați a trăit o experiență tristă și revoltătoare zilele trecute, atunci când s-a dus la morga Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad pentru a ridica trupul neînsuflețit al unei rude, răpusă de COVID.

Dan Cocu, ginerele femeii decedate, a contactat redacția Est News, imediat după ce a citit în ziarul nostru articolul (vezi aici) despre furtul verighetei unui pacient decedat la începutul anului în spitalul din Bârlad.

„Pe 29 decembrie, am venit la Bârlad de la Galați pentru a lua trupul neînsuflețit al soacrei mele, care a decedat la Spitalul <<Beldiman>> pe 26 decembrie. Personalul de la Anatomopatologie s-a purtat destul de frumos cu mine, până în momentul în care am început să pun întrebări de îndată ce am observat că soacra mea, care fusese așezată în sicriu, nu mai avea nicio bijuterie dintre cele cu care venise în spital. Sincer, mi-a fost jenă să-i scot obiectele din aur atunci când a plecat la Bârlad pentru a fi internată la ATI. Avea la gât un lanț cu medalion din gablonz, cercei din aur și un inel din aur cu piatră roșie. Când au venit cei de la Anatomopatologie să îmi predea obiectele defunctei, mi-au returnat doar o pungă cu medicamente pentru diabet. Le-am explicat că soacra mea a avut câteva obiecte de valoare și că le vreau înapoi, precum și că vreau să văd procesul verbal în care au fost menționate obiectele de valoare cu care s-a internat. S-au dus înăuntru și s-au întors cu un proces verbal în alb, pe care era trecut doar numele decedatei și data și m-au pus să semnez. Le-am cerut clar bijuteriile și, ce credeți, mi-au adus doar lanțul din gablonz, fără medalion, și telefonul mobil.”, a relatat Dan Cocu, pentru Est News.

Ginerele decedatei, care este ambulanțier la SAJ Galați și este familiarizat cu procedurile, a insistat să i se dea procesul verbal încheiat la spitalul din Galați, cu care s-a prezentat bolnava la internarea în secția ATI de la Bârlad, împreună cu bijuteriile din aur.

„După câteva minute de discuții cu angajații de la Anatomopatologie, care nu erau nici medici, nici asistenți, am primit, în sfârșit și procesul verbal precum și obiectele soacrei mele. Nu a durat nici trei minute până când au apărut inelul, cerceii și procesul verbal, lucru care a dovedit că obiectele nu se aflau la ATI (distanța fiind prea mare), ci chiar la Anatomopatologie.”, a mai adăugat Dan Cocu.

Acesta a rămas consternat de ceea ce a trăit în momentul în care s-a prezentat pentru a-și lua soacra decedată de la spitalul din Bârlad și îi încurajează pe toți cei care au pățit la fel să ia atitudine, pentru că nu este normal ca morga spitalului să se transforme într-un amanet.

Dan Cocu crede că este nevoie de implicarea Compartimentului de Management al calității din spital în revizuirea procedurii de preluare și predare a bunurilor de valoare ale pacienților internați, care trebuie să se facă în baza unui proces-verbal cu număr de înregistrare.  (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*