Home » National » În anul 2021, au fost culese peste două tone de trufe

În anul 2021, au fost culese peste două tone de trufe

Anul 2021 a reprezentat o comoară pentru culegătorii de trufe, care au găsit două tone din acest deliciu. Trufele sunt culese începând cu data de 15 aprilie până la data de 31 decembrie. Mai exact, recoltarea se face cu maxim doi câini, care sunt dresaţi pentru identificarea trufelor, cei mai iscusiți fiind cei din rasele labrador, golden retriever, vizsla ungurească, cockerul, bretonul spaniel și lagotto romagnolo.

Trufele sunt considerate alimente „de lux”, străinii plătind sute de euro  doar pentru a degusta câteva zeci de grame din preparatele ca aceste delicatesuri. În pădurile din județul Iași se găsesc trufe negre, care sunt recoltate doar de către firme autorizate, sub atenta supraveghere a Direcției Silvice Iași. Anul trecut, instituția a cesionat dreptul de recoltare a unei cantități totale de 2,1 tone ciuperci comestibile – trufe la prețul de 100 de lei pe kilogram.

„În anul 2021 au fost cesionate suprafeţe de pe care s-au recoltat 2.100 de kilograme de trufe, la trei firme din România. Am concesionat prin licitație suprafețe de pădure”, a declarat ing.Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*