altex
LocalNational

Nas înfundat? Ochi iritați? Aveți alergie la Ambrozie? Hai la analize pentru a face un test alergologic

Anotimpul de iarnă este pe sfârșite, iar odată cu venirea căldurii orașele și, mai ales, parcurile vor fi din nou invadate de o plantă răufăcătoare. Această plantă verde se numește Ambrozie, și vă poate provoca alergii greu de stăpânit.

Alergia la Ambrozie a devenit cunoscută de puțin timp. Ambrozia face parte dintr-o familie de buruieni și este considerată un alergen. Aceasta crește pe câmpuri, dar și în zonele neîngrijite de la marginea orașului sau din zonele virane. Răspândirea polenului de ambrozie are loc de la sfârșitul verii și până la începutul toamnei, moment în care apar alergiile.

 

 Care sunt simptomele alergiei la Ambrozie?

  • strănut;
  • nas înfundat;
  • secreții nazale apoase (rinoree);
  • cefalee;
  • iritații ale ochilor;
  • mâncărime în gât;
  • pierderea mirosului;
  • somnolență;
  • oboseală cronică.

Deși există mai multe specii de ambrozie, buruiana eliberează polen mai ales în lunile august și septembrie. O singură plantă de ambrozie poate elibera până la un miliard de particule de polen, putând pune în pericol persoanele alergice.

test

Cea mai mare cantitate de polen este eliberată în aer între orele 10 dimineața și 3 după-amiaza, zilele ploioase fiind marcate de o concentrație mai mică a polenului din aer.

Cum puteți afla dacă suferiți de alergia la Ambrozie?

Laboratorul de analize PRO LIFE MEDICAL vine în ajutorul pacienților cu o analiză de sânge.

Analiza de sânge este destinată unui panel de alergii respiratoria care vizează 30 de alergeni, ceea  ce înseamnă că veți afla dacă sunteți alergic la un număr mai mare de alergeni.

 De ce trebuie să fac această analiză?

Sunt două motive principale.

  1. Analiza pentru alergii este atât de necesară și vă oferă confortul dorit în sezonul alergiilor.
  2. Alergia la Ambrozie poate determina și alte alergii. Dacă te confrunti cu alergia la ambrozie, este recomandat să eviți anumite alimente care conțin proteine similare celor din ambrozie. Printre acestea se află bananele, pepenele galben, mierea, ceaiul de mușețel, semințele de floarea-soarelui, echinaceea, castraveții și zucchini. Atunci când consumi aceste alimente, vor apărea simptome precum strănut și secreții nazale. Uneori, simptomele sunt diminuate dacă alegi să le cureți de coajă sau dacă prepari compoturi din fructe. De asemenea, este recomandat să adopți o dietă antiinflamatoare pe bază de fructe și legume organice și proteine din pește și carne de vită.

 

Ne putem trata?

Da! Tratamentul este stabilit de către doctorul alergolog în funcție de gravitatea simptomelor. După stabilirea diagnosticului, acesta poate recomanda antihistaminice orale sau sprayuri pe bază de corticosteroizi. Antihistaminicele orale se iau preventiv pentru a preîntâmpina apariția complicațiilor, iar spray-urile se folosesc imediat după contactul cu polenul de ambrozie. Este bine să știi că răspunsul la medicamente diferă de la o persoană la alta și că întreruperea tratamentului duce la pierderea protecției.

 

Dacă v-am convins că trebuie să faceți analiza care vă arată dacă sunteți alergic la 30 de tipuri de alergeni printre care și Ambrozia, Laboratorul de analize Pro Life Medical vă așteaptă la adresa Str. Republicii, nr.277 BIS sau ne puteți suna:

Tel: 0235419255      Tel.: 0731 490 771

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button