Home » National » Cabinetele veterinare, sprijin și ajutor pentru animalele de companie refugiate din Ucraina

Cabinetele veterinare, sprijin și ajutor pentru animalele de companie refugiate din Ucraina

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează despre derogarea temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Ucraina pe teritoriul României.

Din cauza condițiilor excepționale generate de situația din Ucraina pentru a evita eventualele dificultăți cu refugiații care vin din această țară cu animale de companie, vă informăm că, în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, România autorizează circulația necomercială pe teritoriul lor a animalelor de companie astfel:

  1. Animalelor care îndeplinesc condițiile de introducere în UE (identificat, vaccinat, cu/sau fără titrul de anticorpi) li se va permite intrarea.
  2. Pentru animalele care:

Proprietarul animalului va putea îndeplini toate formalitățile și procedurile după intrarea în România. Pentru detalii suplimentare puteți trimite un e-mail pe adresa infoucraina@ansvsa.ro.

Pentru facilitarea accesului refugiaților din Ucraina cu animale de companie, ANSVSA a transmis instrucțiuni în teritoriu și la punctele de trecere a frontierei.

Cabinetele veterinară ajută animalele de companie refugiate din Ucraina

Cabinetul veterinar Trio.Vet, din municipiul Botoșani, a transmis un mesaj către persoanele care în această perioadă sunt implicate și intră în contact direct cu refugiați din Ucraina care au intrat pe teritoriul României cu animale de companie.

„Cabinetul nostru își oferă sprijinul GRATUIT pentru proprietarii intrați de pe teritoriul Ucrainei cu animalele de companie si efectuam toate manoperele sanitar veterinare necesare, completarea adeverinței și formularul de localizare. De asemenea, oferim asistență medicală gratuită pentru urgențe și probleme medicale ale animăluțelor provenite din Ucraina. Am avut deja persoane care ne au cerut ajutorul și vom ajuta în continuare cu drag”. 

 

Totodată, și Centrul Veterinar Apistopvet din județul Iași  este inclus în lista cabinetelor veterinare care pot prelua, gratuit, în regim de pensiune închisă sau în exterior, a câinilor sau a pisicilor care ajung din Ucraina fără vaccin antirabic sau pașaport , conform derogarilor ANSVSA. Toate procedurile de intrare în legalitate ( vaccinare, deparazitare, microcipare) vor fi subvenționate de către #associationrememberme Franta, iar hrana și cazarea asigurate de noi.

Totodată dorim să amenajam locuri de cazare deținătorilor, care doresc să fie alături de companionii lor. 🐾0742082482 🙏

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*