Home » Local » Cum să alegeți cele mai bune boxe sau sistem audio pentru acasă

Cum să alegeți cele mai bune boxe sau sistem audio pentru acasă

Cu o mare varietate, de la boxe stereo la boxe wireless, uneori este dificil să vă decideți care sunt cele mai bune boxe de vânzare pe care să le cumpărați. Iată ce trebuie să știți atunci când cumpărați o boxă.

Fie că sunteți în căutarea unui set de boxe high-end pentru un sunet de cea mai bună calitate, fie că sunteți în căutarea a ceva simplu pentru a adăuga volum la computerul dumneavoastră, cumpărarea de boxe de vânzare poate fi o afacere năucitoare. Urmați ghidul nostru pentru a vă ajusta căutarea.

Înainte de a începe să cumpărați boxe de vânzare, definiți-vă căutarea în funcție de scopul pentru care le doriți – căutați ceva care să se integreze cu un smartphone sau cu un MP3 player, o modalitate de a obține cea mai bună experiență de ascultare de pe computer, un sistem care vă permite să transmiteți simultan muzică pe mai multe boxe Myria sau un sistem mai complex pentru a asculta un sunet de înaltă calitate în sufragerie?

Aceasta din urmă aduce cu sine o serie de considerente, nu în ultimul rând dimensiunea camerei dvs. Este un spațiu închis? Este o cameră mare, deschisă? Sau sunteți în căutarea unui sistem de streaming wireless multi-room? Toți aceștia sunt factori de luat în considerare atunci când încercați să determinați care sunt boxele potrivite pentru dumneavoastră.

Luați în considerare ce caracteristici sunt importante. Căutați boxe de vânzare care să ofere capacități wireless sau ceva portabil? Boxele vin în toate formele și mărimile, iar dacă doriți ceva care să vă completeze camera, unele vin în culori fabuloase, cu un stil superb.

Dacă sunteți în căutarea unor boxe de vânzare doar pentru a asculta muzică, o pereche de boxe stereo poate fi tot ce vă trebuie – și poate fi suficientă chiar și pentru a vă uita la televizor și la DVD-uri. Dacă doriți un sunet mai puternic, un mic subwoofer ar putea fi de luat în considerare. Iar dacă sunteți în căutarea a ceva care să vă facă să vă simțiți ca și cum ați fi în primul rând de la tribună, un sistem surround complet vă poate da pe spate – dar are un preț!

De asemenea, vă va fi de folos să cunoașteți tehnologia din spatele gamei uriașe de boxe de vânzare disponibile în prezent. Boxele produc sunet prin preluarea unui semnal electric produs de un amplificator și transformarea acestuia în unde sonore cu ajutorul unui driver intern.

Cele mai multe boxe tradiționale folosesc un con pentru a amplifica frecvențele sonore, în care driverul folosește un sistem de electromagneți pentru a mișca un con ușor înainte și înapoi foarte rapid pentru a produce unde sonore.

De top – și mai mult pentru pasionații de audio – boxele electrostatice creează sunetul prin deplasarea aerului peste o peliculă de poliester subțire și ușoară, care este suspendată între două grile conductoare de electricitate de aceeași dimensiune. Pelicula vibrează pentru a produce ceea ce este considerat cel mai bun sunet de calitate, dar cu un preț.

Aveți două opțiuni aici și ambele sunt ideale pentru a asculta muzică. Fie optați pentru un set de boxe stereo care vin cu un difuzor de bază mare conținut în fiecare difuzor, fie pentru boxe stereo mai mici și un subwoofer. Cunoscute și sub denumirea de boxe stereo 2.1, cele mai mici reproduc doar sunetele medii și înalte și sunt folosite împreună cu un subwoofer pentru a produce sunetele de bas mai profunde. Cele mai multe boxe de calculator folosesc această configurație.

Cunoscut și sub numele de sisteme 5.1 sau Dolby Digital, aceste boxe sunt ceea ce căutați dacă doriți un sunet surround de calitate cinematografică. De obicei, acest sistem este format din șase boxe – cinci dintre acestea sunt plasate în fața și în spatele locului în care stați și un subwoofer mare. Veți auzi muzica și efectele sonore în jurul dumneavoastră, dar dialogul este trimis la difuzorul central din fața dumneavoastră. Veți găsi de toate, de la modele elegante și discrete până la modele mari și îndrăznețe.

Puteți să le înghesuiți într-un raft de bibliotecă sau într-un dulap, dar veți obține un sunet mult mai bun dacă le puneți pe suporturi dedicate – o mare parte din bas va sfârși prin a ricoșa în pereții din jurul unui dulap. De dimensiuni mici, acestea produc tonuri medii subtile – bune pentru vocile feminine – și oferă mai multă claritate decât modelele mai mari.

%d blogeri au apreciat: