Home » National » Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat la întâlnirea cu Paolo Gentiloni faptul că România este statut ce garantează securitatea afacerilor și investițiilor

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat la întâlnirea cu Paolo Gentiloni faptul că România este statut ce garantează securitatea afacerilor și investițiilor

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a evidențiat, la întâlnirea cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, nevoia utilizării integrate a resurselor europene și naționale, astfel încât la nivelul statelor membre UE să poată fi gestionate optim crizele multiple din această perioadă. Un prim-pas în acest sens îl reprezintă asigurarea unor pachete de sprijin financiar realizate la nivel european, de care să beneficieze cetățenii și economiile statelor membre.
Prim-ministrul a subliniat că România este o țară sigură, membră a Uniunii Europene și a NATO, statut ce garantează securitatea afacerilor și investițiilor.
La rândul său, comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, a transmis un mesaj de încredere investitorilor și consumatorilor de pe piața europeană, arătând că Uniunea Europeană traversează această perioadă de criză cu o stare bună la nivel economic și baze bune de creștere. România se află pe o pistă bună din perspectiva dezvoltării economice, fiind necesară păstrarea ritmului de creștere.
În ceea ce privește criza care se desfășoară de aproape o lună la granița țării noastre și efectele acesteia, premierul Ciucă a prezentat eforturile de gestionare a fluxului de refugiați din Ucraina, dar și solidaritatea manifestată față de ucrainenii rămași în țara lor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*