Home » National » Romsilva desfășoară o amplă campanie de împădurire

Romsilva desfășoară o amplă campanie de împădurire

În plină campanie de împăduriri, Romsilva vine cu imagini de la una din pepinierile silvice din subordine, mai exact din pepiniera de puieți forestieri de la Prisaca Dornei administrată de Romsilva-Ocolul Silvic Vama vor fi scoși, anul acesta, 420.700 de puieți, dintre care 401.700 molid și 19.000 puieți de brad pentru a crește suprafața împădurită a județului Suceava.
 Pepiniera Prisaca Dornei apare în evidențele județului din anul 1960. Dacă în urmă cu 62 de ani avea o suprafață de doar 2,8 hectare de teren, prin preocuparea silvicultorilor suceveni, iată că, în prezent, pepiniera se întinde pe 7,86 hectare, din care 5,1 hectare sunt destinate producerii puieților forestieri.
 Specialiștii au amenajat patru solarii cu o suprafață efectivă de producere a puieților forestieri de 540 metri pătrați. De asemenea, în timp, pepiniera a fost dotată cu instalație de irigare. De-a lungul anilor de aici au fost livrați atât pentru populație, cât și pentru ocoalele silvice puieți de molid de brad, fag, paltin de munte, larice și pin.
Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.
În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii, și va regenera 10.244 hectare fond forestier de stat, din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială, adică lucrări de împăduriri.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*