Home » National » 11 ambulanțe au fost donate serviciilor de urgență din Ucraina

11 ambulanțe au fost donate serviciilor de urgență din Ucraina

11 ambulanțe – 9 din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și 2 din dotarea SMURD – au fost donate de țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina. Acțiunea umanitară s-a derulat prin intermediul HUB-ului logistic operaționalizat la Suceava.
Autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.
Menționăm faptul că donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.
Reamintim că Departamentul pentru Situații de Urgență, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava. Până la acest moment, prin Hub-ul de la Suceava au fost operaționalizate 30 de misiuni umanitare pentru sprijinirea directă și rapidă a statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*