Home » National » Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări românilor că situația epidemiologică din China nu va afecta țara noastră

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări românilor că situația epidemiologică din China nu va afecta țara noastră

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

„Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul „Marie Curie”

China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări.

Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. De la începutul lunii martie au fost raportate peste 370.000 de cazuri.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*