Home » National » Ministrului britanic pentru refugiați, E.S. Lord Richard Harrington și ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord în vizită la sediul DSU

Ministrului britanic pentru refugiați, E.S. Lord Richard Harrington și ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord în vizită la sediul DSU

În cadrul întâlnirii, șeful DSU a prezentat distinșilor invitați modul de organizare și funcționare a Departamentului pentru Situații de Urgență, rolul pe care sistemul național integrat de urgență îl aduce cetățenilor români, respectiv, schimbările implementate de-a lungul timpului în scopul creșterii calității de răspuns și a modului de acțiune în cazul unor dezastre. Totodată, acțiunile privind modul de reacție și intervenție a autorităților în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, au fost de asemenea prezentate.
Discuțiile au vizat și acțiunile întreprinse în gestionarea situațiilor de urgență de la granițele țării, în contextul afluxului de refugiați din Ucraina.
Șeful DSU a vorbit distinșilor invitați despre organizarea centrelor de comandă de la nivelul județelor de prim răspuns, unde au fost dislocate persoane din cadrul IGSU dar și din cadrul DSU.
Totodată, au fost prezentate modalitățile de lucru din punct de vedere operațional la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere, activitățile derulate de personalul detașat la CNCCI, colaborarea și schimbul de informații și coordonare cu celelalte celule de lucru din județele de prim răspuns, dar și relaționarea acestora atât cu societatea civilă cât și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale internaționale prezente la Centrul Național.
De asemenea, s-au purtat discuții și despre deschiderea primului Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava, operaționalizat de către DSU prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*