Home » Local » Bani pentru sănătate! Județul Vaslui a primit 5,2 milioane de lei pentru depistare virusului SARS-CoV-2

Bani pentru sănătate! Județul Vaslui a primit 5,2 milioane de lei pentru depistare virusului SARS-CoV-2

Pe fondul pandemiei de coronavirus, sistemul medical de la nivelul județului Vaslui a avut nevoie de resurse suplimentare de finanțare. Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a precizat că a fost necesară alocarea de fonduri pentru asigurarea testărilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.

Pentru județul Vaslui au fost puse la dispoziție, în anul 2021, 5.273.000 lei pentru depistare virusului SARS-CoV-2, din care s-au utilizat 5.272.072 lei ceea ce reprezintă utilizarea fondurilor în procent de 99,98%. Din totalul fondurilor alocate derulării programelor naționale de sănătate, bugetul alocat derulării Programului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT-PCR reprezintă cel mai mare procentaj (peste 50%).

„Asigurarea fondurilor pentru testarea populației în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 contribuie la gestionarea situației, la identificarea precoce a cazurilor și izolarea acestora, la scăderea incidenței și luarea măsurilor necesare pentru evitarea răspândirii în comunitate. Prin creșterea gradului de testare a populației, prin vaccinare și prin adoptarea și respectarea măsurilor igienico-sanitare și distanțare socială, se poate evita creșterea numrărului de cazuri în comunitate”, a spus Mihaela Vlada.

În acest context, finanțarea reprezintă o resursă importantă în derularea programelor naționale de sănătate publică și trebuie să fie continuă astfel încât să nu se înregistreze sincope în desfășurarea acestora.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*