Home » Local » Continuăm înnoirea Bârladului!

Continuăm înnoirea Bârladului!

A fost dat startul celor mai așteptate lucrări din Bârlad, din cadrul celui mai mare proiect de refacere a Bârladului, de după 1990.
Ziua de 29 iulie 2022 va rămâne oficial ziua de debut a lucrărilor de modernizare a străzilor, din cadrul proiectului privind Mobilitatea Urbană, prin care în Bârlad au intrat peste 110 milioane de lei. Acesta este bugetul atras din fonduri europene de către municipalitatea locală pentru transformarea completă a urbei.
Lucrările au început cu strada Dragoș-Vodă, după ce în urmă cu trei săptămâni, echipele de constructori au intrat pe amplasamentele unde se vor afla cele trei parcări de tip park&ride, acestea fiind aproape de finalizare.
”Am intrat în linie dreaptă cu acest proiect care va schimba complet fața Bârladului. Este o lucrare complexă, de amploare, în urma căreia vom scăpa de multe dificultăți care ne-au măcinat nervii atâția ani: gropi și denivelări în asfalt, pierderi financiare considerabile pentru plombarea și replombarea arterelor rutiere și a trotuarelor, blocaje în trafic și multe altele. Reiau apelul pe care îl adresez bârlădenilor: răbdare și înțelegere. Se face ceea ce nu s-a mai făcut la Bârlad de o jumătate de secol. Pregătim orașul nu doar pentru noi, ci și pentru copiii și nepoții noștri”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Lista străzilor incluse în proiect: Republicii, Epureanu, Constantin Hamangiu, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat, 1 Decembrie, Tecuciului, Primăverii, Popa Șapcă, Marcel Guguianu, Fagului.
Pe aproape fiecare stradă vor exista piste pentru biciclete.
În afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*