Home » National » Forțele Navale Române au intervenit pentru distrugerea unei mine marine aflată în dreptul stațiunii Eforie

Forțele Navale Române au intervenit pentru distrugerea unei mine marine aflată în dreptul stațiunii Eforie

Ministerul Apărării Naționale informează că o echipă de scafandri militari execută o misiune de distrugere a unei mine marine aflate în derivă la 3,6 kilometri în largul țărmului românesc, în dreptul Eforie.

”Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații”, precizează MApN într-un comunicat de presă. Misiunea a început în jurul orei 19:30.

Militarii români au mai neutralizat o mină marină aflată în derivă la sfârșitul lunii martie. Aceasta se afla, totuși, la o distanță de 70 de kilometri de Capu Midia.

Ministerul Apărării precizează, într-un comunicat de presă: ”Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM [de fabrica’ie sovietic[], care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: